דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סיגר ממולא דג - יהודה עמר

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפסטל עלי סיגר ממולא דג

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 3 - 4

אביזרים:

  • מחבת
  • שקית זילוף
  • מעבד מזון

 

מצרכים:

  • 6 עלי סיגר
  • 3 כפות קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
  • 4 כפות מים

למלית הסיגר:

  • 1 חבילת דג לברק שלם טרי שופרסל (2 יחידות) – חתוך לפילה
  • 1/4 כוס נענע שופרסל - קצוצה
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 2 שיני שום שופרסל - קצוצות
  • 1/4 פלפל צ'ילי אדום - קצוץ
  • 1/4 פלפל ירוק - קצוץ
  • 1/2 כפית כמון טחון במיכל שופרסל
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
  • 1 בקבוק שמן קנולה מזוכך שופרסל - לטיגון
  • 1 חבילת עלי מנגולד - חלוטים במים רותחים וקצוצים

לטחינה הירוקה:

  • 1/2 כוס טחינה גולמית שופרסל
  • 1/4 כוס כוסברה שופרסל - טחונה
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1/4 כוס מיץ לימון שופרסל
  • מים לפי הצורך

לצ'רמלה:

  • 4 כפות אריסה
  • 1/4 כוס מיץ לימון שופרסל
  • 2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
  • 1 כפית כמון טחון במיכל שופרסל
  • 1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

 

אופן ההכנה:

למלית:

  1. במעבד מזון טוחנים את פילי הדג.
  2. בקערה מניחים את כל מרכיבי המלית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. את התערובת מעבירים לשקית זילוף.
  4. בכוס מערבבים את 3 כפות הקמח עם 4 כפות המים ומערבבים.
  5. מזלפים את המלית על קצה כל עלה סיגר.
  6. מקפלים את עלי הסיגר לכדי צורת סיגר מהודקת היטב.
  7. סוגרים כל סיגר ב"דבק" של הקמח והמים.
  8. מעברים למקרר למשך כ- 10 דקות.
  9. במחבת מניחים את שמן הקנולה ומחממים.
  10. מוסיפים את הסיגרים ומטגנים עד להזהבה.

לטחינה הירוקה:

בקערה מערבבים את כל מרכיבי הטחינה הירקוה עד לקבלת תערובת סמיכה.

לצ'רמלה:

  1. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הצ'רמלה עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מגישים את הסיגר לצד שני הרטבים.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.