דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סטייק מבושם ביין אדום

מתכון לסטייק אנטריקוט ברוטב יין אדום

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 2

אביזרים:

מחבת רחבה

מלקחיים

 

מצרכים:

2 סטייק אנטריקוט אנגוס שופרסל – 600 גרם

1 בצל סגול - חתוך לרצועות

1/2 כוס חמוציות מיובשות ממותקות שופרסל

1/2 כוס יין אדום (מומלץ קברנה סובניון)

3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1/2 כפית ג'ינג'ר - קצוץ

2 כפות בלסמי

 

תערובת תבלינים יבשה המורכבת:

1 כף זרעי כוסברה כתושים

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1/2 כפית מלח בישול גס שופרסל

1 כפית בהרט שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. בצלחת מערבבים את תערובת התבלינים היבשה ומצמידים אותה היטב בעזרת כפות הידיים לשני צידי הסטייק.
  2. במחבת רחבה מחממים כף שמן, כשהמחבת חמה מניחים את הסטייק ולאחר 4 דקות הופכים אותו לצידו השני למשך עוד כ- 3 דקות נוספות.
  3. מניחים על צלחת בצד.
  4. לאותה המחבת מוסיפים 2 כפות שמן ואת רצועות הבצל הסגול ומטגנים עד שהבצל מתרכך.
  5. מוסיפים שאר המרכיבים וכאשר הרוטב מתחיל לבעבע מוסיפים את הסטייק ל-2 דקות, הופכים לצד השני לעוד כדקה ומגישים.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

משתמשת בחלב פנים?

לא במעגלים

את חלב הפנים מורחים ממרכז הפנים כלפי חוץ ומנגבים באמצעות צמר גפן בתנועה דומה. תנועות מסאז' מעגליות רק "דוחפות" את הלכלוך שנמצא על פני העור לתוך הנקבוביות.