

מתכון לגלילות חזה עוף עם פסטו
- דרגת קושי: בינוני
- זמן הכנה: 40 דקות
- מספר מנות: 4
אביזרים:
- סיר מחבת רחבה
- ניילון נצמד
חומרים (עבור 6 מנות):
- 6-8 חתיכות חזה עוף פרוס (שניצל)
- 1 צנצנת קטנה של ממרח פסטו פרווה
- 1 כפית מלח שופרסל
- 1 כפית פלפל שחור גרוס שופרסל
- 1/2 כף כמון שופרסל
- 1 כף פפריקה חריפה שופרסל
- 4 כפות רוטב סויה שופרסל
- 5 כפות שמן זית שופרסל
- 1 כף חרדל דיז'ון שופרסל
- 3 בצלים פרוסים לרצועות
- 2 כפות דבש שופרסל
- 1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
- מורחים על כל שניצל ממרח פסטו בנדיבות ומגלגלים לגליל.
- חותכים רצועות רחבות של ניילון נצמד, עוטפים כל גליל בנפרד וקושרים כל צד הכי צמוד שניתן לגליל (יוצרים מעין "סוכרייה").
- מרתיחים סיר עם מים ומניחים את גלילי חזה העוף עטופי הניילון בתוך הסיר לבישול של 15-20 דקות.
- מסירים מהאש ומורידים בזהירות את הניילון הנצמד מכל גליל.
- מערבבים בקערית קטנה את המלח, הפלפל השחור, הכמון והפפריקה המתוקה.
- מטגנים במחבת את רצועות הבצל עם שמן זית.
- כשהבצל מתחיל להשחים מוסיפים את תערובת התבלינים שיצרנו, מערבבים ומוסיפים את הדבש, החרדל ורוטב הסויה, מערבבים היטב ומוסיפים רבע כוס מים.
- מניחים את גלילי חזה העוף בתוך המחבת ומערבבים בזהירות כך שרצועות הבצל עוטפות את הגלילות. מבשלים כ- 5 דקות נוספות ומגישים.
בתאבון!