דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סופלקי דג בהגשה ים תיכונית של רונן ומוטי

תמונה גרסת הדפסה

סופלקי דג בהגשה ים תיכונית של רונן ומוטי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 3

אביזרים:

תבנית אפייה

מחבת

קערה

מטרפה

נייר אפייה

פומפייה

 

מצרכים:

לפיתה:

2 לאפות או פיתות רחבות

 

לבלילת הדג:

1 חבילת דג בורי פרוס שופרסל – 3 יחידות פילה

1 כוס קמח תופח מנופה שופרסל

3/4 כוס מים

1/2 כוס פטרוזיליה שופרסל - קצוצה

3 כפות שמיר שופרסל - קצוץ

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית כמון טחון במיכל שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1 בקבוק שמן קנולה מזוכך שופרסל - לטיגון עמוק

 

לירקות:

1/2 מלח שולחן מעולה שופרסל

6 עגבניות - חצויות לרבעים

2 כוסות בצאלי שאלוט - קלופים

1 פלפל ירוק חריף - קצוץ

1 כפית סומאק

1/2 כוס פטרוזיליה שופרסל - קצוצה

2 שיני שום שופרסל - כתושות

4 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל

 

לצזיקי:

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

2 גביעי יוגורט יווני מסורתי 10% שופרסל

1/2 כוס עלי נענע שופרסל - קצוצים

1 מלפפון - גדול

2 שיני שום שופרסל - כתושות

3 כפות שמיר שופרסל - קצוץ

1 כף קליפת לימון מגוררת

 

להגשה:

1 בצל סגול - חתוך לקוביות קטנות

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-125 מעלות.

לירקות:

  1. על מגש תנור מרופד בנייר אפייה מניחים את רבעי העגבניות עם בצלי השאלוט הקלופים.
  2. מזלפים מעליהם את שמן הקנולה והמלח.
  3. מכניסים לתנור לאפייה בחום של 200 מעלות למשך כ-30 דקות.
  4. לאחר 30 דקות, מוציאים מן התנור את העגבניות והבצלים ומוסיפים לתבנית הפלפל החריף, הסומאק, הפטרוזיליה הקצוצה ושיני השום הכתושות ומערבבים.

לבלילת הדג:

  1. בקערה מניחים את כוס הקמח עם המים והמלח ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  2. מוסיפים את הפטרוזיליה, השמיר הקצוץ, הכמון והפלפל השחור ומערבבים בשנית.
  3. במחבת מחממים את שמן הקנולה.
  4. טובלים כל פילה בבלילה ומניחים במחבת.
  5. מטגנים את הפילה מכל הצדדים עד להזהבה.

לצזיקי:

  1. מגרדים את המלפפון בפומפייה הגסה.
  2. בקערה מניחים את כל מרכיבי הצזיקי ומערבבים.

להגשה:

  1. בצלחת מניחים את הלאפה/הפיתה.
  2. מניחים את הדג עם תוספת הירקות והצזיקי.
  3. מפזרים את הבצל הסגול מעל ומגישים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

והרי הודעה: מותר להשתמש בקונדישנר!

בניגוד לשמועות, זה לגמרי בסדר להשתמש במרכך

רק לא למרוח אותו על השורשים של השיער ובטח שלא על הקרקפת. ההמלצה היא להתחיל מהנחה על הקצוות ולטפס עם החומר כלפי מעלה עד 2-3 ס"מ לפני השורשים.

אל תהיי במתח

טיפ למי שנוהגת לאסוף את השיער

קוקו מתוח אולי נראה מסודר ויפה, אבל זה מחליש את השיער ועלול לגרום לתלישה. לכן, מומלץ לאסוף את השיער באמצעות גומיית בד רכה ולא למשוך אותו יתר על המידה.

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.