דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סופלקי דג בהגשה ים תיכונית של רונן ומוטי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסופלקי דג עם יוגורט ציזיקי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 3

אביזרים:

תבנית אפייה

מחבת

קערה

מטרפה

נייר אפייה

פומפייה

 

מצרכים:

לפיתה:

2 לאפות או פיתות רחבות

 

לבלילת הדג:

1 חבילת דג בורי פרוס שופרסל – 3 יחידות פילה

1 כוס קמח תופח מנופה שופרסל

3/4 כוס מים

1/2 כוס פטרוזיליה שופרסל - קצוצה

3 כפות שמיר שופרסל - קצוץ

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית כמון טחון במיכל שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1 בקבוק שמן קנולה מזוכך שופרסל - לטיגון עמוק

 

לירקות:

1/2 מלח שולחן מעולה שופרסל

6 עגבניות - חצויות לרבעים

2 כוסות בצאלי שאלוט - קלופים

1 פלפל ירוק חריף - קצוץ

1 כפית סומאק

1/2 כוס פטרוזיליה שופרסל - קצוצה

2 שיני שום שופרסל - כתושות

4 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל

 

לצזיקי:

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

2 גביעי יוגורט יווני מסורתי 10% שופרסל

1/2 כוס עלי נענע שופרסל - קצוצים

1 מלפפון - גדול

2 שיני שום שופרסל - כתושות

3 כפות שמיר שופרסל - קצוץ

1 כף קליפת לימון מגוררת

 

להגשה:

1 בצל סגול - חתוך לקוביות קטנות

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-125 מעלות.

לירקות:

  1. על מגש תנור מרופד בנייר אפייה מניחים את רבעי העגבניות עם בצלי השאלוט הקלופים.
  2. מזלפים מעליהם את שמן הקנולה והמלח.
  3. מכניסים לתנור לאפייה בחום של 200 מעלות למשך כ-30 דקות.
  4. לאחר 30 דקות, מוציאים מן התנור את העגבניות והבצלים ומוסיפים לתבנית הפלפל החריף, הסומאק, הפטרוזיליה הקצוצה ושיני השום הכתושות ומערבבים.

לבלילת הדג:

  1. בקערה מניחים את כוס הקמח עם המים והמלח ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  2. מוסיפים את הפטרוזיליה, השמיר הקצוץ, הכמון והפלפל השחור ומערבבים בשנית.
  3. במחבת מחממים את שמן הקנולה.
  4. טובלים כל פילה בבלילה ומניחים במחבת.
  5. מטגנים את הפילה מכל הצדדים עד להזהבה.

לצזיקי:

  1. מגרדים את המלפפון בפומפייה הגסה.
  2. בקערה מניחים את כל מרכיבי הצזיקי ומערבבים.

להגשה:

  1. בצלחת מניחים את הלאפה/הפיתה.
  2. מניחים את הדג עם תוספת הירקות והצזיקי.
  3. מפזרים את הבצל הסגול מעל ומגישים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

קצרו את המקלחת

מקלחת ארוכה בחורף לא טובה לעור שלכם

מקלחת רותחת, כמו שרובנו אוהבים לעשות, מייבשת את העור ולכן מאוד לא מומלצת בעונה הקרה. בכל מקרה אל תוותרו על קרם לחות אחרי המקלחת.

בעלת עור רגיש? תקראי את זה

מה לחפש על תווית מוצרי הקוסמטיקה?

אם את בעלת עור רגיש השתדלי להימנע מרכיבים הידועים כאלרגניים יותר מאחרים - פרבנים וסולפטים (SLS). ובכל מקרה העדיפי רשימת רכיבים קצרה ככל האפשר.

בושם בודקים ישירות על העור

ככה תדעי מה הריח האמיתי שלו

בושם זהה יכול להריח שונה על נשים שונות, לכן אל תתפתי לקנות אוטומטית את הבושם שאהבת על אישה אחרת לפני שבדקת אותו על עצמך.