דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סבאיה תימנית - הבית התימני האורגינלי - באר שבע

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפה סבאיה תימני

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 150 דקות
  • מספר מנות: 10

אביזרים:

  • מערוך
  • קערת לישה
  • תבנית אפייה

 

מצרכים:

  • 1 שקית קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
  • 1 כף אבקת אפייה שופרסל
  • 1 כף מלח שולחן מעולה שופרסל 2 כפיות סוכר
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר לבן שופרסל
  • 3 כוסות מים - פושרים 
  • 1 חבילת מרגרינה בטעם חמאה שופרסל - מומסת

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מניחים את כל מצרכי הסבאיה מלבד המרגרינה.
  2. מערבבים את המצרכים עם מים פושרים לפי הצורך, עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח למשך כשעה, כאשר מידי פעם לשים אותו מעט בקערה.
  4. לאחר מחצית השעה, מחלקים את בצק לשני חלקים ומחלקים כל חלק ל-20 כדורים קטנים.
  5. על משטח מקומח מניחים את הכדורים ונותנים להם לנוח במשך כ-20 דקות.
  6. לאחר 20 דקות, מרדדים כל כדור לעלה בעובי דק מאוד.
  7. מורחים על כל אחד מן בעלים מן המרגרינה המומסת ומניחים אחד על השני בתוך תבנית אפייה משומנת (עד 20 עלים בכל תבנית אפייה).
  8. מעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ-35 דקות, עד להשחמה.
  9. מגישים חם.

 

לא כדאי לפספס