

מתכון למאפה סבאיה תימני
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 150 דקות
- מספר מנות: 10
אביזרים:
- מערוך
- קערת לישה
- תבנית אפייה
מצרכים:
- 1 שקית קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
- 1 כף אבקת אפייה שופרסל
- 1 כף מלח שולחן מעולה שופרסל 2 כפיות סוכר
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כף סוכר לבן שופרסל
- 3 כוסות מים - פושרים
- 1 חבילת מרגרינה בטעם חמאה שופרסל - מומסת
אופן ההכנה:
- בקערה מניחים את כל מצרכי הסבאיה מלבד המרגרינה.
- מערבבים את המצרכים עם מים פושרים לפי הצורך, עד לקבלת בצק אחיד.
- מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח למשך כשעה, כאשר מידי פעם לשים אותו מעט בקערה.
- לאחר מחצית השעה, מחלקים את בצק לשני חלקים ומחלקים כל חלק ל-20 כדורים קטנים.
- על משטח מקומח מניחים את הכדורים ונותנים להם לנוח במשך כ-20 דקות.
- לאחר 20 דקות, מרדדים כל כדור לעלה בעובי דק מאוד.
- מורחים על כל אחד מן בעלים מן המרגרינה המומסת ומניחים אחד על השני בתוך תבנית אפייה משומנת (עד 20 עלים בכל תבנית אפייה).
- מעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ-35 דקות, עד להשחמה.
- מגישים חם.