דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ניוקי מתוק עם תפוחים מקורמלים של תומר אומנסקי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לניוקי מתוק עם תפוחים מקורמלים של תומר אומנסקי

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 3

אביזרים:

  • שקיות זילוף
  • מיקסר
  • סיר
  • מטרפה ידנית
  • תבנית אפייה
  • נייר אפייה
  • מסננת

 

מצרכים:

לניוקי:

  • 500 גרם גבינה למילוי (טבורג/כנען)
  • 3 ביצים שופרסל
  • 100 גרם סוכר לבן שופרסל
  • 100 גרם סולת חיטה שופרסל
  • 1כפית תמצית בטעם וניל שופרסל
  • 1 כוס מים
  • 1/4 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

לקרם אנגלז קינמון:

  • 1 מיכל שמנת להקצפה 38% שופרסל
  • 1/2 כוס חלב שופרסל
  • 1 כפית קינמון טחון במיכל שופרסל
  • 3 כפות סוכר לבן שופרסל
  • 2 ביצים שופרסל – חלמונים בלבד

לקראמבל פקאנים:

  • 75 גרם סוכר לבן שופרסל
  • 100 גרם אגוזי פקאן שופרסל - קצוצים
  • 1/4 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 80 גרם קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
  • 90 גרם חמאה - קרה חתוכה לקוביות קטנות

לתפוחים:

  • 5 תפוחים ירוקים - קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות
  • 1/2 כוס סוכר חום דמררה שופרסל
  • 3 כפות מים

לקרם השמנת החמוצה:

  • 1 כוס שמנת חמוצה
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 38% שופרסל
  • 60 גרם אבקת סוכר שופרסל
  • 1 כף ג'לטין
  • 3 כפות מים - חמים

 

אופן ההכנה:

לקראמבל פקאנים:

  1. בקערה מניחים את כל מרכיבי הקראמבל ומערבבים בעזרת מזלג.
  2. מעבירים את הקראמבל לתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה ומשטחים.
  3. מעבירים לתנור ואופים בחום של 160 מעלות במשך כ- 20 דקות.

לניוקי:

  1. בקערת מיקסר מניחים את כל מרכיבי הניוקי, מלבד המים והמלח ומערבבים.
  2. מעבירים את התערובת לשקית זילוף.
  3. בסיר מניחים את המים עם המלח ומביאים לידי רתיחה.
  4. לאחר הרתיחה יוצקים חתיכות ניוקי אל הסיר ומבשלים עד שהניוקי צפים מעלה.
  5. מסננים.

לקרם האנגלז קינמון:

  1. בקערה מניחים את החלמונים והסוכר וטורפים.
  2. בסיר קטן מניחים את השמנת, עם החלב והקינמון ומחממים.
  3. כאשר התערובת רותחת, שופכים מעט אל קערת החלמונים וטורפים תוך כדי בעזרת שיטת השוואת טמפרטורות.
  4. מוסיפים את תערובת החלמונים אל הסיר, בוחשים עד להסמכה של הרוטב ומסירים מן האש.

לתפוחים:

  1. במחבת מניחים את הסוכר החום עם המים ומחממים מעט.
  2.  מוסיפים את קוביות התפוחים, מבשלים עד לריכוך ומסירים מן האש.

לקרם השמנת החמוצה:

  1. בקערית מניחים את הג'לטין עם המים הרותחים ומערבבים.
  2. בקערת מיקסר מניחים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר והשמנת החמוצה ומקציפים.
  3. מוסיפים את תערובת הג'לטין ומערבבים.
  4. מעבירים לשקית זילוף.
  5. מכניסים למקרר לצינון במשך כ- 20 דקות.

להרכבה:

  1. בצלחת מניחים את הניוקי.
  2. מעל לניוקי מניחים את קרם האנגלז ומפזרים את קוביות תפוחי העץ.
  3. מפזרים את קראמבל הפקאנים ומניחים כמה כפיות של קרם השמנת החמוצה.

* טיפ הגשה – ניתן לקשט בעלי ורדים מיובשים לפני ההגשה.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס