דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ניוקי חגיגי של ללי ושמרית

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לניוקי תפוחי אדמה ביתי

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 160 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

סיר עמוק

מסננת

תבנית אפייה

מחבת

מעבד מזון/בלנדר מוט

 

מצרכים:

לניוקי:

5 תפוחי אדמה גדולים – קלופים, מבושלים ומרוסקים

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

3/4 כוס קמח לבן בהיר מנופה זיפר שופרסל

3 ביצים שופרסל – חלמונים בלבד

1 כף שמן זית פרימיום שופרסל

מים רותחים עד לכיסוי

 

לקרם הירקות:

2 כוסות חלב שופרסל

1 בצל סגול - קצוץ

1 שורש פטרוזיליה שופרסל - פרוס

1 תפוח אדמה - קטן

1 כרישה - קצוצה

3 שיני שום שופרסל

1/2 כפית ג'ינג'ר - קצוץ

1 כפית זרעי כוסברה - מיובשים וטחונים

1 מיכל שמנת לבישול 15% שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1/4 כפית צ'ילי כתוש במיכל שופרסל

 

לקראמבל:

50 גרם חמאה

4 כפות קמח לבן בהיר מנופה זיפר שופרסל

1 כפית סוכר לבן שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כף פפריקה מתוקה במיכל שופרסל

1 כפית צ'ילי כתוש במיכל שופרסל

 

לשמן הירוק:

1/2 כוס שמן זית פרימיום שופרסל 

1/2 כוס כוסברה שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מניחים את מרכיבי הניוקי, מלבד המים, ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. על משטח עבודה מקומח מניחים את הבצק ויוצרים ממנו רצועות.
  3. חותכים כל רצועה לקוביות.
  4. בסיר מניחים את קוביות הניוקי עם המים הרותחים ומבשלים עד שקוביות הניוקי צפות מעלה.
  5. מסננים את קוביות הניוקי ומעבירים למגש.
  6. מכניסים את המגש לקירור במקרר.

לקרם הירקות:

  1. בסיר מניחים את החלב עם הבצל, שורש הפטרוזיליה הפרוס, תפוח האדמה, הכרישה הקצוצה, שיני השום, כפית הג'ינג'ר וזרעי הכוסברה ומבשלים עד לריכוך (כ-25 דקות).
  2. לאחר 25 דקות, מסירים מן האש ומסננים.
  3. מניחים את הירקות המבושלים במעבד מזון וטוחנים תוך כדי הוספת השמנת, המלח, זרעי הכוסברה והצ'ילי הכתוש עד לקבלת מרקם חלק.

לקראמבל:

  1. בקערה מניחים את מרכיבי הקראמבל ומערבבים.
  2. בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מפוררים את הקראמבל.
  3. מעבירים את התבנית לתנור לאפייה בחום של 160 מעלות במשך כ-20 דקות.

לשמן הירוק:

  1. בקערה מניחים את שמן הזית עם הכוסברה, טוחנים עד לקבלת מרקם חלק ומסננים.

להגשה:

  1. בצלחת מניחים את קרם הירקות ומעליו את הניוקי.
  2. מפזרים מעל הניוקי את הקראמבל, מזלפים את השמן הירוק ומגישים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס