דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ניוקי א-לה רומנה של חן לוינשטיין

ניוקי א-לה רומנה של חן לוינשטיין

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

סיר עמוק

כף מעץ

תבנית שטוחה

נייר אפייה

מחבת

מסננת

 

מצרכים:

לניוקי:

500 גרם סולת חיטה שופרסל

2 קרטוני חלב שופרסל

3 עלי מרווה שופרסל

2 ענפי קורנית (טימין) שופרסל

1 כף מלח שולחן מעולה שופרסל

70 גרם גבינה פרמז'ן 27% שופרסל – מגוררת

2 ביצים שופרסל – חלמונים בלבד

 

לציפוי הניוקי:

50 גרם חמאה - רכה

30 גרם גבינת פרמז'ן 27% שופרסל – מגוררת

 

לרוטב:

3 שיני שום שופרסל

1+1/2 כוסות ציר דגים

100 מיליליטר יין לבן

1 כוס עגבניות שרי אורגניות אדומות גרין שופרסל - חצויות

8 פילטים של אנשובי

150 גרם חמאה

5 נבטי אפונה

 

אופן ההכנה:

לניוקי:

  1. בסיר מניחים את החלב עם עשבי התיבול והמלח ומביאים לידי רתיחה.
  2. לאחר הרתיחה מוציאים את עשבי התיבול.
  3. מנמיכים את האש ומוסיפים את הסולת ואת כף המלח תוך כדי בחישה מתמדת.
  4. מבשלים בבחישה מתמדת במשך כ-20 דקות, עד שגרגרי הסולת מתרככים (במידת הצורך ניתן להוסיף עוד חלב לסיר).
  5. כאשר הסולת מתרככת ומתקבלת מסה אחידה, מוסיפים את 70 גרם גבינת הפרמז'ן המגוררת ומסירים מן האש.
  6. ממשיכים לבחוש את המסה עד שגבינת הפרמז'ן נטמעת בתוכה.
  7. מוסיפים למסה את החלמונים ובוחשים היטב.
  8. מרפדים תבנית שטוחה עם נייר אפייה משומן משני צדדיו ומשטחים את המסה בתוכה.
  9. מקררים את המסה לחלוטין.
  10. לאחר שהמסה מקוררת לחלוטין, חותכים את המסה למלבנים ארוכים או ריבועים.

לציפוי הניוקי:

  1. על תבנית עם נייר אפייה מניחים את ריבועי הניוקי עם החמאה ומעליה גבינת הפרמז'ן.
  2.  מעבירים לתנור לאפייה במשך כ-25 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהגבינה נמסה ומקבלת צבע חום זהוב.

לרוטב:

  1. במחבת חמה ויבשה מניחים את עגבניות השרי החצויות יחד עם האנשובי ושיני השום וצורבים.
  2. כאשר העגבניות מקבלות צבע חרוך מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים את הנוזל לכמות של שליש.
  3. מוסיפים את ציר הדגים ומצמצמים לכמות של חצי.
  4. במסננת דקה מסננים את ציר הדגים מן העגבניות ומחזירים את הנוזל למחבת חדשה.
  5. את הנוזל המסונן מרתיחים שוב ובהדרגה מוסיפים את החמאה הקרה עד לקבלת הסמיכות הרצויה (טועמים ובמידת הצורך).

* טיפ: אם הרוטב "נשבר", מוסיפים מעט מציר הדגים ששמרנו.

להגשה:

  1. בצלחת עמוקה מניחים 2-3 כפות של רוטב העגבניות.
  2. לאחר שהניוקי מקבל קראסט יפה של גבינת הפרמז'ן בתנור, מניחים אותו מעל הרוטב.
  3. מעל הניוקי ומסביב מפזרים מעט נבטי אפונה.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

פילינג

גם לכפות הידיים

כדי לשמור על כפות ידיים מטופחות מומלץ לעשות להן פילינג פעם בשבוע. את הפילינג כדאי לעשות לפני שאת הולכת לישון ואחריו למרוח על הידיים קרם עשיר או אפילו את המסכה שאת משתמשת בה לפנים.