ניוקי א-לה רומאנה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ניוקי א-לה רומאנה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לכופתאות גבינה וסולת

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: שעה וחצי
  • מספר מנות: 4 מנות

מצרכים

500 מ"ל חלב שופרסל (2 כוסות+כף)

500 מ"ל מים (2 כוסות+כף)

כפית מלח שופרסל

200 גרם סולת חיטה שופרסל

120 גרם חמאה הולנדית שופרסל

50 גרם גרוייר

חלמון

80 גרם פרמזן

25 גרם גבינת איבריקו

אופן ההכנה

1. מרתיחים חלב ומים עם כפית מלח ו-40 גרם חמאה.

2. מוסיפים לאט את הסולת תוך כדי ערבוב ידני עם מטרפת כרבע שעה ומסירים מהאש.

3. מוסיפים חלמון וחצי מכמות הפרמזן ומערבבים היטב.

4. משטחים את התערובת על תבנית עם נייר אפייה בעובי של ס"מ וחצי. מצננים במקרר 20 דקות.

5. בעזרת כוס קורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ. מסדרים את העיגולים בצורה חופפת אחד על השני בתוך תבנית אפייה משומנת בחמאה.

6. ממיסים את שארית החמאה ושופכים אותה על הניוקי בתבנית יחד עם גבינת גרוייר, איבריקו וחצייה השני של גבינת הפרמזן.

7. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל-20 דקות עד להזהבה ומגישים מיד.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס