דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מתן חליבה - הקובה של סבתא דייזי

מתכון להכנת מרק קובה סלק אדום

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

משטח סיליקון

נייר אפייה

מסננת קטנה לאבקת סוכר

מחבת לטיגון

קורצן עגול לחיתוך

 

חומרים:

3 סלק אדום בוואקום שופרסל

1/2 חבילת משמש מיובש מארז שופרסל

1/4 כוס מיץ לימון שופרסל

300 גרם בשר אנטריקוט טחון שופרסל

1 כף בהרט שופרסל

1 כפית מלח שופרסל - לתערובת הבשר

1 כף סוכר שופרסל

1/2 כף מלח שופרסל - למרק

 2-2.5 כוסות סולת שופרסל

 1.5 כוסות מים - לתערובת הסולת

1 כפית מלח שופרסל - לבצק

2 כפות שמן זית שופרסל - למרק

2 כפות שמן זית שופרסל - לתערובת הסולת

2 כפות שמן זית שופרסל - לתערובת הבשר

2 כפות רסק עגבניות שופרסל

1 בצל - קצוץ 

1 כפית פלפל שחור גרוס שופרסל

1 כף צימוקים כהים שופרסל

5 כוסות מים למרק

 

אופן ההכנה:

 למרק:

לתוך סיר עם מים מגרדים 3 סלקים. מוסיפים את המשמש המיובש, את רסק העגבניות, רבע כוס מיץ הלימון, כף סוכר, מעט פלפל שחור, כף מלח ו- 2 כפות שמן זית.

 

לתערובת הסולת:

  1. לקערה מוסיפים את קמח הסולת עם 2 כפות שמן זית, כפית מלח ו- 1.5 כוסות מים עד קבלת בצק גמיש ולא דביק.
  2. לאחר קבלת הבצק המבוקש, מניחים בצד למנוחה.

 

לתערובת הבשר:

  1. במחבת מטגנים בצל עם 2 כפות שמן זית עד הזהבה.
  2. מסירים מן האש ומוסיפים את הבצל ואת הצימוקים ומתבלים עם מלח ובהרט.
  3. מכדררים את תערובת הבשר לכדורים ועוטפים בתערובת הסולת. כלומר, יוצרים קובה.
  4. מבשלים את הקובות במרק למשך 25 דקות.

 

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס