דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

משתתפי מאסטר שף - פנזרוטי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפנזרוטי איטלקי

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 8

אביזרים:

  • תבנית סיליקון
  • נייר אפייה
  • מסננת קטנה לאבקת סוכר
  • מחבת לטיגון
  • קורצן עגול לחיתוך

 

חומרים:

 למילוי:

  • 1 קופסת ממרח קרם קקאו ואגוזים שופרסל

לבצק:

  • 1.5 כוסות קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
  • 2 כפות שמן זית שופרסל
  • 1 כפית מלח שופרסל
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כוס שמן קנולה שופרסל – לטיגון עמוק
  • 1 שקית אבקת סוכר שופרסל – לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים כדורי שוקולד במשקל של כ- 5 גרם לאחד. מניחים על תבנית סיליקון/תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לפריזר להקפאה של כשעה או עד שהכדורים מתייצבים.
  2. בקערה לשים את כל מרכיבי הבצק (הקמח, שמן הזית, המלח, השמרים והמים) עד לקבלת בצק במרקם אחיד.
  3. מניחים במקרר למשך 30 דקות.
  4. מחממים את השמן לטיגון.
  5. מוציאים את הבצק מקירור ומשטחים במערוך עד לקבלת עלה דק בעובי של כ-3 מ"מ.
  6. קורצים מן עלה הבצק עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.
  7. מברישים במים את שפת העיגולים ומניחים במרכז כל אחד מהם כדור שוקולד קפוא.
  8. מקפלים את העיגולים לחצי ומהדקים היטב את שפת הפנזרוטי בעזרת האצבעות ולאחר מכן במזלג, על מנת שלא יפתחו בעת הטיגון.
  9. מטגנים בשמן עמוק, למשך כ- 15 שניות, עד הזהבה קלה.
  10. מוציאים מן השמן, מניחים על נייר סופג לניקוז שמן עודף, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.