דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

משתתפי מאסטר שף - פנזרוטי

מתכון לפנזרוטי איטלקי

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 8

אביזרים:

תבנית סיליקון

נייר אפייה

מסננת קטנה לאבקת סוכר

מחבת לטיגון

קורצן עגול לחיתוך

 

חומרים:

 למילוי:

1 קופסת ממרח קרם קקאו ואגוזים שופרסל

 

לבצק:

1.5 כוסות קמח חיטה לבן בהיר שופרסל

2 כפות שמן זית שופרסל

1 כפית מלח שופרסל

1 כפית שמרים יבשים

1/2 כוס מים

1 כוס שמן קנולה שופרסל – לטיגון עמוק

1 שקית אבקת סוכר שופרסל – לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים כדורי שוקולד במשקל של כ- 5 גרם לאחד. מניחים על תבנית סיליקון/תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לפריזר להקפאה של כשעה או עד שהכדורים מתייצבים.
  2. בקערה לשים את כל מרכיבי הבצק (הקמח, שמן הזית, המלח, השמרים והמים) עד לקבלת בצק במרקם אחיד.
  3. מניחים במקרר למשך 30 דקות.
  4. מחממים את השמן לטיגון.
  5. מוציאים את הבצק מקירור ומשטחים במערוך עד לקבלת עלה דק בעובי של כ-3 מ"מ.
  6. קורצים מן עלה הבצק עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.
  7. מברישים במים את שפת העיגולים ומניחים במרכז כל אחד מהם כדור שוקולד קפוא.
  8. מקפלים את העיגולים לחצי ומהדקים היטב את שפת הפנזרוטי בעזרת האצבעות ולאחר מכן במזלג, על מנת שלא יפתחו בעת הטיגון.
  9. מטגנים בשמן עמוק, למשך כ- 15 שניות, עד הזהבה קלה.
  10. מוציאים מן השמן, מניחים על נייר סופג לניקוז שמן עודף, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.

 

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

פילינג

גם לכפות הידיים

כדי לשמור על כפות ידיים מטופחות מומלץ לעשות להן פילינג פעם בשבוע. את הפילינג כדאי לעשות לפני שאת הולכת לישון ואחריו למרוח על הידיים קרם עשיר או אפילו את המסכה שאת משתמשת בה לפנים.