דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מרק תירס עם הפתעת כיסוני עוף

מתכון למרק תירס עם דפי אורז ממולאים עוף

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 5

אביזרים:

סיר עמוק כלי קטן כמו של סופלה אישי או קערית קטנה סכין מזלג

 

חומרים:

10–12 דפי אורז

500 גרם פרפר חזה עוף

2 ביצים שופרסל

3 כפות רוטב סויה שופרסל

3 בצלים ירוקים קצוצים

1 כפית זנגביל

1 כפית מלח שופרסל

1/2 כפית פלפל שחור גרוס שופרסל

1/2 חבילה גרעיני תירס קפוא שופרסל

1 בצל קצוץ

1 כף גדושה מרק עוף שופרסל

5 כוסות מים

 

 אופן ההכנה:

  1. מוסיפים לסיר רחב את כוסות המים, הבצל הקצוץ, התירס הקפוא ואת חצי הפרפר של חזה העוף.
  2. מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים ורוטב הסויה.
  3. מבשלים בכיסוי חלקי כ- 30 דקות, עד שחזה העוף מבושל.
  4. מוציאים את חזה העוף מהמרק.
  5. בקערית טורפים 2 ביצים ובעזרת מזלג שופכים לתוך המרק הרותח תוך כדי ערבוב תמידי ליצירת נטיפי ביצים.
  6. קוצצים את חזה העוף ומערבבים עם בצל ירוק קצוץ.
  7. טובלים כל דף אורז בקערה עם מים חמימים עד לריכוך (לפי הוראות יצרן), מוציאים ומניחים על קערית קטנה.
  8. מניחים במרכז כל דף אורז כ- 2 כפות של תערובת העוף הקצוץ עם הבצל הירוק.
  9. אוספים את קצוות עלה האורז למצב של סגירה (הבצק עצמו אמור להדבק בקצוות) ומניחים בקערית הגשה רחבה, כאשר הסגירה של העלה הינה כלפי מטה.
  10. מוזגים מהמרק ומעטרים בבצל ירוק קצוץ מעל.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס