דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מרק פטריות בקערת לחם

מתכון למרק פטריות שמפניון עשיר

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 70 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

סיר למרק

מצקת

מוט בלנדר/בלנדר

 

חומרים:

2 כוסות פטריות שמפיניון חתוכות שופרסל

50 גרם חמאה הולנדית שופרסל

1 בצל גדול - קצוץ

1 כף קורנית (טימין) שופרסל - רק העלים

3 כוסות מים

2 כפות קמח חיטה לבן בהיר שופרסל

1 שמנת מתוקה שופרסל

מעט אגוז מוסקט

1 כף אבקת מרק פטריות שופרסל

מעט מלח שופרסל

מעט פלפל שחור טחון שופרסל

 

לקערת הלחם:

2 לחמניות עגולות גדולות

1 כף שמן זית שופרסל

 

להגשה:

50 גרם גבינת פרמז'ן שופרסל - מגוררת

 

אופן ההכנה:

לקערת הלחם:

  1. מרוקנים את הלחמנייה מן המלית שלה.
  2. מברישים בשמן זית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 15-20 דקות.

 

למרק:

  1. בסיר עמוק מניחים את החמאה והבצל ומטגנים כ- 3 דקות.
  2. מוסיפים את התבלינים ו- 2 כפות קמח, מערבבים ומוסיפים את הפטריות והמים.
  3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20 דקות.
  4. מוסיפים כף אבקת מרק פטריות וטוחנים את המרק.
  5. מוסיפים שמנת ומבשלים 5 דקות נוספות.
  6. מגישים בקערת הלחם עם טימין ומעל מפזרים את הפרמז'ן המגורר.

 

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס