דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מרק עם קרפלך - מסעדת סנדר - תל אביב

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למרק עוף עם קרפלך בשר

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 180 דקות
  • מספר מנות: 10

אביזרים:

  • סיר עמוק
  • מסננת
  • מערוך
  • קערת ערבוב
  • מחבת
  • מעבד מזון

 

מצרכים:

לציר מרק העוף:

  • 1 קילו עוף שלם טרי ארוז שופרסל - מחולק 
  • 1/2 קילו עצמות בקר 
  • 2 גזרים שופרסל - קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי של חצי סנטימטר
  • 2 בצלים - חתוכים גס
  • 1 תפוח אדמה גדול - חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס שמיר שופרסל - שלם
  • 1/2 כוס פטרוזיליה שופרסל - שלמה
  • 3 גבעולי סלרי שופרסל - חתוכים לשלושה חלקים
  • 1 שורש סלרי - פרוס לרבעים
  • 1/2 כף מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

לקרפלך:

  • 1/2 קילו קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
  • 1 תפוח אדמה - מבושל ומרוסק למחית 
  • 5 ביצים שופרסל
  • 1/2 כף מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1/4 כוס שמן קנולה מזוכך שופרסל

לבישול:

  • 1 קנקן מים

למלית:

  • 1/2 קילו כבדי עוף טרי ארוז שופרסל - מוכשרים וצלויים
  • 1/2 קילו בשר כתף טרי מוכשר אנגוס שופרסל - חתוך לקוביות
  • 1 בצל – קצוץ
  • 2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל - שטוחה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

אופן ההכנה:

לציר מרק העוף:

  1. בסיר גדול ועמוק מניחים את העוף והעצמות, ממלאים במים עד לכיסוי ומביאים לידי רתיחה.
  2. לאחר הרתיחה, מסננים את המים, מוסיפים מים חדשים עד לכיסוי העופות והעצמות ומביאים לידי רתיחה בשנית.
  3. מוסיפים את הירקות, המלח והפלפל וממשיכים לבשל למשך כ-45 דקות נוספות.
  4. לאחר 45 דקות, מוציאים את העוף והעצמות מן המרק ומסננים את הירקות.
  5. ממשיכים לבשל את ציר המרק במשך כחצי שעה נוספת.
  6. לאחר מחצית השעה, טועמים את הציר ומתקנים את התיבול לפי הצורך.

 

למלית:

  1. בסיר מניחים את שמן הזית עם הבצל והבשר ומטגנים במשך כשעה.
  2. לאחר שעה מוסיפים את קוביות הכבד ומתבלים במלח ובפלפל השחור.
  3. ממשיכים לטגן במשך כ-5 דקות ומצננים.
  4. מעבירים את התבשיל למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.

 

לקרפלך:

  1. בקערה מניחים את כל מרכיבי הבצק ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  2. על משטח מקומח מרדדים את הבצק עד לעובי של כ-1/2 סנטימטר.
  3. חותכים את הבצק לריבועים בגודל של 7 סנטימטר על 7 סנטימטר.
  4. במרכזו של כל ריבוע מניחים מעט מן המלית, מקפלים לצורת משולש ומהדקים את הקצוות.
  5. בסיר מניחים מים ומרתיחים.
  6. מוסיפים את הקרפלך והמלח ומבשלים במשך כ-12 דקות.
  7. מגישים בתוך מרק עוף צח, או לאחר טיגון בשמן עמוק.

ניתן לעשות גם גרסה צמחונית על ידי החלפת הבשר וכבדי העוף בפטריות.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.