דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מרק עגבניות הונגרי עם קליסקלך של תמר שוורצברג

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למרק עגבניות הונגרי עם קליסקלך

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

  • סיר עמוק
  • מטרפה
  • קנקן
  • מסננת

 

מצרכים:

למרק:

  • 8 כוסות מים
  • 2 קופסאות רסק עגבניות שופרסל
  • 1/3 כוס שמן קנולה מזוכך שופרסל
  • 50 גרם קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
  • 2 גמבות אדומות - חתוכות לשמיניות
  • 2 פלפלי נהריה - חתוכים לשמיניות
  • 1 בצל - חתוך לשניים
  • 1 שומר - חתוך לשניים
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 1 כפית סוכר לבן שופרסל

לקליסקלך:

  • 1+1/2 ליטר מים רותחים
  • 1 ביצה שופרסל
  • 5 כפיות קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
  • 1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1/2 כפית קימל

להגשה:

  • 50 גרם שמנת חמוצה

 

אופן ההכנה:

למרק:

  1. מערבבים בקנקן את 8 כוסות המים עם רסק העגבניות.
  2. בסיר מניחים את שמן הקנולה ומחממים.
  3. מוסיפים את 50 גרם הקמח ומערבבים היטב עד להשחמה.
  4. שופכים בהדרגה לסיר את תערובת המים והרסק, תוך כדי ערבוב עם הרביכה (בתחילה הרביכה תהיה סמיכה מאוד, לאט לאט ייווצר מרק).
  5. מוסיפים למרק את הגמבה, פלפל הנהריה, הבצל, השומר ואת התבלינים ומערבבים.
  6. מנמיכים את האש ומבשלים בכיסוי חלקי במשך כ-40 דקות.

לקליסקלך:

  1. שופכים לסיר את המים ומרתיחים.
  2. שמים בקערה את הביצה, הקמח, המלח והקימל ומערבבים.
  3. בעזרת כפית טבולה במים, מורידים בכל פעם חצי כפית מתערובת הקליסקלך למים.
  4. מבשלים את הקליסקלך עד שהם צפים.

להגשה:

  1. מסננים את המרק מן הירקות.
  2.  מוזגים מעט מרק לכל צלחת.
  3.  מניחים בכל צלחת מרק מספר יחידות קליסקלך.
  4.  במרכז כל צלחת מניחים כף גדולה של שמנת חמוצה ומגישים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס