דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מרק חרירה מחמם לחורף

מתכון למרק חרירה מרוקאי עם בשר

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 160 דקות
  • מספר מנות: 6

 

 

אביזרים:

סיר למרק

 

חומרים:

1 בצל בינוני

3 גבעולי סלרי - קצוצים

1 עגבנייה - קצוצה

300 גרם בשר צלעות אנגוס שופרסל - חתוך לקוביות

1 כוס פטרוזיליה שופרסל - קצוצה

1 כוס כוסברה שופרסל -  קצוצה

1 כוס עדשים שחורות שופרסל

1 כוס גרגירי חומוס בצנצנת שופרסל

1 כפית מלח שופרסל

1 כפית פלפל שחור טחון שופרסל

1 כפית כורכום טחון שופרסל

3 כפות שמן קנולה שופרסל

4-5 כוסות מים

 

לרביכה:

1 כוס מים

2 כפות קמח חיטה לבן בהיר שופרסל

4 כפות מיץ לימון שופרסל

1/4 כוס אטריות דקות שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. לסיר עמוק מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבצל.
  2. מוסיפים את הסלרי, הבשר, הקטניות והעגבנייה ומטגנים כ- 3 דקות.
  3. מוסיפים את המים עד לכ- 3/4 מגובה הסיר ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש ומתבלים במלח, פלפל שחור ומעט כורכום.
  5. מבשלים עד לבישול הבשר והקטניות (כשעה).
  6. מערבבים כוס מים עם 2 כפות קמח.
  7. לאחר ריכוך הבשר והקטניות, מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ואת כוס המים והקמח למרק ומערבבים.
  8. מוסיפים את האטריות ואת מיץ הלימון.

 

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס