דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מרק גונדי פרסי

מתכון למרק גונדי פרסי

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

סיר עמוק

 

מצרכים:

לקציצות:

500 גרם חזה עוף טרי שופרסל - טחון

1 בצל גדול - קצוץ דק מאוד

1 כף שמן קנולה מזוכך שופרסל

1 כוס קמח חומוס

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1/2 כפית פלפל לבן טחון במיכל שופרסל

1 כפית בהרט שופרסל

 

למרק:

3 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל

1/4 כפית הל

1 בצל גדול - חתוך לקוביות

1 כוס סלרי - חתוך גס

2 תפוחי אדמה בינוניים - חתוכים לרבעים

1 צנצנת גרגרי חומוס שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק

1 כפית כורכום במיכל שופרסל

1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

300 גרם דלעת - חתוכה לקוביות

5 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

לקציצות:

בקערה מערבבים את כל חומרי הקציצות עד לקבלת תערובת מעט דביקה.

 

למרק:

  1. בסיר עמוק ורחב מניחים את כף השמן, גרגירי החומוס, הדלעת, תפוחי האדמה והסלרי ומערבבים במשך כ-5 דקות.
  2. מוסיפים 5 כוסות מים.
  3. כשהמרק מתחיל לרתוח מוסיפים את המלח, ההל, הכורכום והפלפל השחור ומערבבים היטב.
  4. בעזרת ידיים רטובות יוצרים מן התערובת קציצות קטנות ומניחים בסיר.
  5. כשהמרק רותח מנמיכים את הלהבה ומבשלים בכיסוי חלקי במשך כ-40 דקות.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס