מתכון למרק בישרה אפונה חורפי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מרק בישרה חורפי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למרק אפונה חורפי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 70 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

  • מוט בלנדר
  • סיר עמוק
  • נייר אפייה

 

חומרים:

  • 1 שקית אפונה ירוקה עדינה קפואה Extra Fine שופרסל
  • 5 כוסות מים

לקרוטונים:

  • 1 באגט שופרסל
  • 2 כפות שמן זית שופרסל - לתיבול הקרוטונים
  • 1 כפית שום גבישי שופרסל

לסלסה:

  • 2 טבליות שום כתוש קפוא שופרסל
  • 3 כפות שמן זית שופרסל
  • 1 כף רסק עגבניות שופרסל
  • 1 כף פפריקה מתוקה שופרסל
  • 1 כף כמון טחון שופרסל
  • 1 כפית מלח שופרסל
  • 1 כפית פלפל שחור טחון שופרסל
  • 1/4 כוס מים

 

אופן ההכנה:

לקרוטונים:

  1. חותכים את הבאגט לקוביות ומערבבים עם שמן הזית והשום הגבישי.
  2. אופים על תבנית מרופדת נייר אפייה עד להשחמה.

למרק:

  1. בסיר מבשלים 2 כוסות אפונה עם 5 כוסות מים עד לריכוך מלא של האפונה ואז טוחנים אותה.
  2. במחבת מניחים את שמן הזית, השום הכתוש, התבלינים והרסק.
  3. מוסיפים רבע כוס מים, מערבבים ושופכים לתוך המרק.
  4. מבשלים 10 דקות נוספות ומגישים עם קרוטוני הבאגט.

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס