מרק בויאבז | מתכון מרק דגים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מרק בויאבז

תמונה גרסת הדפסה

מתכון מרק דגים

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 100 דקות
  • מספר מנות: 5-6 דקות

אביזרים:

2 סירים עמוקים

בלנדר מוט

מסננת

 

מצרכים:

לציר הדגים:

1 ראש דג ים (לברק\ בורי) טרי שופרסל

1 ראש דג אמור טרי שופרסל

1 גזר, חצוי

2 בצלים קלופים וחצויים

3 גבעולי סלרי חתוכים גס

ראש שלם שום שופרסל

4 עלי דפנה בשקית שופרסל

רבע צרור פטרוזיליה יחידה שופרסל

חצי תפוז חצוי לשני רבעים

7 כוסות מים

 

למרק:

1 דג אמור שלם פרוס לפרוסות בעובי של 3-5 ס"מ (את הראש שומרים לציר)

1 דג לברק שלם פרוס לפרוסות בעובי של 3-5 ס"מ (את הראש שומרים לציר)

2 חתיכות פילה בורי\ דניס חתוכות לשלושה חלקים

3 כפות שמן זית פרמיום שופרסל

1 שומר, חתוך לפרוסות דקות

1 כפית מלח דק שופרסל

1 כפית פלפל אנגלי

1 קופסא עגבניות חתוכות אורגניות גרין

2 גבעולי כרישה (רק החלק הלבן) פרוסים לפרוסות

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כוס יין לבן

1/2 שורש כרישה פרוס לפרוסות דקות

להגשה:

בצל ירוק קצוץ

ג'בטה פרוסה

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר עמוק מניחים את כל מרכיבי ציר הדג, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כ- 45 דקות על אש בינונית בכיסוי חלקי.
  2. מסירים מהאש ומסננים את הציר.
  3. בסיר עמוק נוסף מניחים שמן זית, כרישה, שומר, פלפל אנגלי, מלח ופלפל. מערבבים ומוסיפים את היין הלבן וקופסת העגבניות החתוכות. מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מציר הדגים, מנמיכים ומבשלים כחצי שעה בכיסוי חלקי.
  4. לאחר חצי שעה טוחנים את תכולת הסיר למחית חלקה ומוסיפים את הדגים ואת ציר הדגים.
  5. מבשלים על אש נמוכה כ- 25 דקות ומגישים עם בצל ירוק מעל לצד לחם.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס