מתכון למרק אפונה עם גריסיני פריך | שחר לוי מאסטר שף - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מרק אפונה עם גריסיני פריך

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למרק אפונה מיוחד של שחר לוי ממאסטר שף

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 4 מנות

אביזרים:

בלנדר מוט

סיר עמוק

קערת ערבוב

תבנית אפייה

מצקת

לקקן

 

מצרכים:

3 כפות שמן זית שופרסל פרמיום

2 ארטישוק ירושלמי קלופים חתוכים לקוביות

1 חבילת אפונה ירוקה עדינה שופרסל

חבילת אפונה ירוקה קפואה שופרסל

1 חבילת פטריות שימאג'י שופרסל

4 שיני שום פרוסות

2 גבעולים בצל ירוק חתוך גס

2-3 גבעולי סלרי שלמים

11/2 מיכל שמנת עמידה 38% שופרסל

1 כפית מלח דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

קורט אגוז מוסקט

5 כוסות מים רותחים + רבע כוס מים לחלק השני

כף חמאה

 

לגריסיני:

2 כוסות קמח לבן מנופה זיפר שופרסל

כוס מים פושרים

כפית מלח

כפית סוכר לבן שופרסל

כף שמן זית פרמיום שופרסל

100 גרם אפונה ירוקה שופרסל, טחונה

תרסיס בטעם שמן זית או קנולה

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר מניחים שמן זית, תפו"א ירושלמי, שום ובצל.
  2. מערבבים ומטגנים כ- 3 דקות ומוסיפים מים רותחים.  
  3. אחרי 20 דקות בישול מוסיפים את שני סוגי האפונה ואת גבעולי הסלרי שלמים.
  4. ממשיכים בישול, ומצמצמים את הנוזלים עד לגובה הירקות.
  5. טוחנים התבשיל לכדי מחית אחידה, מוסיפים שמנת מתוקה, מעט אגוז מוסקט, חמאה ומים ומתבלים במלח ופלפל .
  6. מערבבים וטוחנים שוב.
  7. מכינים גריסיני אפונה :מערבבים את קמח לבן, עם מלח וסוכר, מוסיפים שמן זית ומים בהדרגה.
  8. לשים את כל המרכיבים לכדי בצק אחיד. שמים את הבצק עטוף בצד למנוחה של 15-20 דקות.
  9. בוצעים מהבצק כדורים קטנים ומרדדים אותם לרצועות ארוכות. משמנים ומפזרים אבקת קמח אפונה.
  10. קולעים מכל 2 רצועות דקות גריסיני מסולסל, ומפזרים עליו מאבקת האפונה, כל זוג רצועות מחברים ומסלסלים.
  11. מסדרים על תבנית אפיה ואופים בחום של 200 מעלות כ- 20 דקות עד הזהבה.
  12. שמים בקערה את מרק האפונה והגריסיני ליד.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס