

מתכון למקלות גבינה וזיתים מבצק עלים
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 40 דקות
- מספר מנות: 12-15
אביזרים:
- מערוך
- גלגלת פיצה
- תבנית אפייה
- נייר אפייה
- מברשת הברשה
מצרכים:
- 1 חבילת בצק עלים מרודד מוקפא שופרסל
- 1 חבילת גבינה הולנדית עם עגבניות וזיתים שחורים שופרסל - מגוררת
- 3 כפות קמח חיטה רך פרימיום שופרסל
- 100 גרם גבינת פרמז'ן שופרסל - מגוררת
- 1 ביצה שופרסל - טרופה
- 1 שקית שומשום שופרסל
- 1 כפית מלח בישול גס שופרסל
אופן ההכנה:
- מקמחים משטח עבודה.
- על המשטח המקומח מניחים את בצק העלים.
- מניחים את גבינת הפרמז'ן המגוררת ואת הגבינה ההולנדית המגוררת.
- בעזרת מערוך מרדדים את הגבינות לתוך הבצק.
- חוצים את בצק העלים לשניים ומניחים חלק אחד על החלק השני ומצמידים היטב.
- בעזרת גלגלת פיצה / סכין חדה חותכים חותכים את הבצק לאורכו לרצועות ברוחב של 2 -3 ס"מ.
- מלפפים בזהירות כל אחת מן הרצועות ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
- בקערית טורפים את הביצה.
- מברישים את מקלות הבייגלה בביצה הטרופה ומפזרים את השומשום ואת המלח הגס.
- אופים בחום של 200 מעלות במשך כ-25 דקות או עד הזהבת המקלות.