דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מקלובה - מסעדת מג'אדלה - מג'ד אל-כרום

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למקלובה ערבית עם אורז ובשר

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: 5

אביזרים:

  • סיר עמוק וכבד
  • מחבת
  • ווק לטיגון עמוק
  • מגש גדול - להיפוך המנה

 

מצרכים:

  • 2 גזרים - קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי של חצי סנטימטר
  • 2 תפוחי אדמה - חתוכים לקוביות בינוניות
  • 150 גרם ברוקולי שטוף שופרסל
  • 1 קישוא - חתוך לפרוסות
  • 1 כוס שעועית ירוקה חתוכה קפואה שופרסל
  • 2 כוסות אורז יסמין שופרסל
  • 4 פרוסות אנטריקוט טרי מוכשר אנגוס שופרסל
  • 7 כוסות ציר בקר
  • 1 כף מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1 כף פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית בהרט שופרסל
  • 5 עלי דפנה שופרסל
  • 3 גרגירי הל - כתושים
  • 1 בקבוק שמן קנולה מזוכך שופרסל - לטיגון עמוק

להגשה:

  • 1 שקית אגוז קשיו קלוי שופרסל
  • 1/2 שקית צנוברים קלופים שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת מניחים כף שמן קנולה ואת הפיצוחים ומטגנים.
  2. בווק מניחים 2 כפות שמן קנולה עם הגזרים ומטגנים.
  3. בווק / מחבת עמוקה מניחים 2 כפות שמן קנולה עם תפוחי האדמה ומטגנים.
  4. בווק / מחבת עמוקה מניחים 2 כפות שמן קנולה עמוק עם הקישוא ומטגנים.
  5. בווק / מחבת עמוקה מניחים 2 כפות שמן קנולה עמוק עם השעועית הירוקה ומטגנים.
  6. במחבת מניחים 1 כף שמן קנולה עם נתחי האנטריקוט ומטגנים משני הצדדים.
  7. בסיר עמוק מניחים את הירקות המטוגנים, מעליהם מניחים את נתחי הבשר ומעל את האורז.
  8. מעל האורז מוסיפים את הברוקולי, השעועית הירוקה, הבהרט, המלח, הפלפל השחור, גרגרי ההל, האגוז מוסקט ועלי הדפנה.
  9. מוסיפים את ציר הבקר על תכולת הסיר, מכסים ומבשלים במשך כ- 15 דקות על אש נמוכה.
  10. לאחר רבע שעה, סוגרים את האש ומשאירים מכוסה לעוד כ-15 דקות.
  11. על מגש הופכים את הסיר.
  12. מפזרים את הפיצוחים הקלויים ומגישים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.