מתכון למצה בריי לפסח - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מצה בריי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למצה בריי לפסח

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

  • קערת ערבוב
  • מחבת קוטר 26
  • מחבת
  • צלחת רחבה

 

מצרכים:

  • 6 מצות
  • 2 כוסות מים
  • 4 ביצים שופרסל
  • 1 בצל גדול - קצוץ
  • 1 כף שמן קנולה מזוכך שופרסל – לטיגון הבצל
  • 200 גרם גבינה הולנדית עם עגבניות וזיתים שחורים שופרסל - מגוררת
  • 1 כפית מלח מטבח מעולה שופרסל
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 5 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל
  • 1/4 כוס חלב שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מניחים את המצות עם 2 כוסות המים, עד שהן הופכות לחות.
  2. במחבת מניחים את הבצל הקצוץ עם כף שמן קנולה ומטגנים עד להשחמה.
  3. לקערה גדולה מפוררים את המצות הלחות.
  4. מוסיפים את הביצים, החלב, המלח, הפלפל, הבצל המטוגן והגבינה המגוררת ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
  5. במחבת מניחים את 5 כפות שמן הקנולה ומחממים.
  6. מוסיפים למחבת את המסה ומטגנים עד להתייצבות (כ-5 דקות).
  7. בעזרת צלחת רחבה הופכים בזהירות את המסה ומטגנים במשך כ-5 דקות נוספות.

 

  • טיפ: ניתן לוותר על היפוך המסה ולסיים את ההכנה על ידי אפיית המסה בתנור בחום של 200 מעלות במשך כ-10 דקות.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס