דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מפרום תפוחי אדמה וחצילים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון קל להכנת מפרום תפוחי אדמה וחצילים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 6
  • מספר מנות: 90 דקות

אביזרים:

  • מחבת עמוקה
  • סיר סוטאז'
  • קערות ערבוב
  • מלקחיים

 

מצרכים:

לתפוחי האדמה והחציל:

  • 3 תפוחי אדמה גורמה שופרסל 
  • 2 כוסות מים - חמים
  • 1 כף מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1 חציל - בינוני ארוך

למלית הבשר:

  • 500 גרם בשר צוואר טרי חלק אנגוס שופרסל – טחון
  • 1 בצל - קצוץ דק מאוד
  • 2 שיני שום שופרסל - קצוצות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה שופרסל
  • 1/2 כף בהרט שופרסל
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1 כף פפריקה מתוקה במיכל שופרסל
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

לציפוי:

  • 1+1/2 כוסות קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
  • 2 ביצים שופרסל
  • 1/2 בקבוק שמן קנולה מזוכך שופרסל – לטיגון חצי עמוק

לרוטב:

  • 2 כוסות עגבניות מרוסקות שופרסל
  • 5 כפות שמן קנולה מזוכך
  • 2 כפות רסק עגבניות שופרסל
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1 כף פפריקה מתוקה במיכל שופרסל - גדושה
  • 1 כפית גרגרי כוסברה - טחונים
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • מים עד לכיסוי

 

אופן ההכנה:

לתפוחי האדמה והחציל:

  1. מקלפים את תפוחי האדמה.
  2. בקערה מניחים מים חמים עם כף מלח.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה ומשרים במשך כחצי שעה.
  4. לאחר חצי שעה פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות סנדוויץ' (ההשריה במים החמים והמלח מקלה על הפעולה).
  5. פורסים את החציל לפרוסות עם חתך בצורת סנדוויץ'.

למלית הבשר:

  1. בקערה מניחים את כל מרכיבי המלית עם הבשר ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
  2. ממלאים את פרוסות החציל ותפוח האדמה בבשר.
  3. טורפים את שתי הביצים.
  4. עוטפים את תפוחי האדמה והחציל בקמח ולאחר מכן בביצים הטרופות.
  5. במחבת מניחים את שמן הקנולה לטיגון חצי עמוק ומחממים.
  6. מניחים את פרוסות החציל ותפוחי האדמה במחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

לרוטב:

  1. בסיר סוטאז' מניחים את 5 כפות שמן הקנולה עם התבלינים היבשים ומטגנים במשך כחצי דקה.
  2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות עם רסק העגבניות וכוס מים ומביאים לידי רתיחה.
  3. מנמיכים את האש ומוסיפים את תפוחי האדמה והחציל.
  4. מוסיפים מים עד לכיסוי ומבשלים על אש נמוכה בכיסוי חלקי עד לצמצום נוזלים (כ-30 דקות).

 

בתיאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס