דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מנת ביס ירושלמית - שחר יוגב

תמונה גרסת הדפסה

מנת ביס ירושלמית - שחר יוגב

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 2

אביזרים:

מעבד מזון

שקית זילוף

ברנר

 

מצרכים:

50 גרם פילה בקר אנגוס שופרסל - מחולק לארבע פרוסות דקיקות משוטחות לקרפצ'יו

4 ארטישוק ירושלמי- ארוכים וקלופים

3 בצלים לבנים - פרוסים לרצועות דקות

1/2 פלפל חריף ירוק - קצוץ

1 חציל בלאדי - קלוי ומקולף

4 כפות טחינה גולמית שופרסל

1/2 לימון – מיץ בלבד

1 תפוח אדמה - מבושל

1 כף מלח מטבח מעולה שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

2 כוסות ציר בקר

4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל - למחבת

3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל - לזילוף

3 גבעולי שמיר שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר מניחים 2 כוסות ציר בקר ומביאים לידי רתיחה.
  2. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומבשלים עד לריכוך.
  3. במחבת מניחים 4 כפות שמן זית עם פרוסות הבצלים והפלפל החריף הקצוץ ומטגנים עד להזהבה.
  4. במעבד מזון מניחים את החציל הקלוי עם מיץ הלימון, המלח והטחינה וטוחנים ידיו עד לקבלת מרקם חלק מאוד.
  5. מעבירים את קרם החציל לשקית זילוף.
  6. במעבד מזון מניחים את תערובת הבצלים עם תפוח האדמה המבושל וטוחנים יחדיו עד לקבלת מרקם חלק מאוד.
  7. מעבירים את קרם הבצל לשקית זילוף.
  8. חותכים את הארטישוק הירושלמי לצורת מלבנים.
  9. על כל מלבן מפזרים מלח גס ושמן זית.
  10. על כל מלבן מפזרים ארבע נקודות של קרם חציל ושלוש נקודות של קרם בצל.
  11. מניחים על כל מלבן את הקרפצ'יו.
  12. בעזרת ברנר חורכים כל חתיכה במשך כ- 4 שניות.
  13.  מקשטים בעלי השמיר ומגישים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

והרי הודעה: מותר להשתמש בקונדישנר!

בניגוד לשמועות, זה לגמרי בסדר להשתמש במרכך

רק לא למרוח אותו על השורשים של השיער ובטח שלא על הקרקפת. ההמלצה היא להתחיל מהנחה על הקצוות ולטפס עם החומר כלפי מעלה עד 2-3 ס"מ לפני השורשים.