דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מילפיי חצילים של תמר שוורצברד

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפה מילפיי חצילים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: 2

אביזרים:

סכין

תבנית שטוחה

תבנית אפייה

נייר אפייה

סקוויזר

מיקסר עם וו מטרפה

מרית

שקית זילוף

פטיש שניצל

 

מצרכים:

500 גרם בצק עלים מרודד מוקפא שופרסל

2 חצילים - קלויים

1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% שופרסל

1/2 כוס יוגורט

1/4 כוס עלי אורגנו שופרסל - קצוצים

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

12 יחידות זיתי קלמטה מגולענים

1 שקית צנוברים שופרסל

50 גרם סוכר לבן שופרסל

2 כפות מים

לקישוט:

50 גרם טחינה גולמית שופרסל

50 גרם סילאן שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. מרדדים מעט את בצק העלים וחותכים למלבנים זהים באורך 10 סנטימטר וברוחב 3-4 סנטימטר.
  2. מעבירים את המלבנים לתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שהבצק מזהיב ונהיה פריך.
  3. קוצצים  את בשר החציל (במידה ויש הרבה גרעינים, רצוי להסירם).
  4. במיקסר עם וו מטרפה מניחים את השמנת להקצפה ומקציפים עד לקבלת קצפת.
  5. מוסיפים בתנועות קיפול באמצעות מרית את היוגורט, החצילים, גרידת הלימון, המלח ועלי האורגנו.
  6. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
  7. מעבירים את התערובת לשקית זילוף ושומרים במקרר עד ההגשה.
  8. במחבת קטנה מניחים את הסוכר והמים ומבשלים עד ליצירת קרמל (חשוב לא לערבב בזמן  התהליך).
  9. מניחים את הצנוברים בתבנית שטוחה.
  10. כשהקרמל זהוב, שופכים אותו על הצנוברים ומעבירים למקרר למשך כ-15 דקות.
  11. לאחר 15 דקות, מוציאים מן המקרר ושוברים את הצנוברים המקורמלים באמצעות פטיש או מערוך עד שנוצרים פירורי צנוברים מקורמלים.
  12. מקשטים צלחת עם  הטחינה והסילאן (רצוי בעזרת סקוויזר או שקיות זילוף).
  13. מניחים במרכז הצלחת מלבן אחד של בצק אפוי ומעליו מזלפים את קציפת החצילים (בדומה למנת קינוח).
  14. משבצים בקציפת החצילים 2-3 זיתי קלמטה ומפזרים מעליהם כחצי כפית מפירורי הצנוברים המקורמלים.
  15. מניחים מעל עוד מלבן בצק פריך אפוי, מקשטים בפירורי הצנוברים המקורמלים ומגישים.

                               

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.