מטפונה – עוף אפוי במדורה
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מטפונה – עוף אפוי במדורה

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 6 מנות

אביזרים:

נייר אלומיניום

קערת ערבוב גדולה

קרש עבודה רחב

מגש מתכת גדול עגול לצילחות

מצרכים:

1 עוף שלם טרי ארוז שופרסל

2 לימונים חצויים לאורכם

צרור קורנית שופרסל

למרינדה:

4 בצלים חתוכים לרצועות

1/4 כוס סילאן לחיץ שופרסל

1 כף גדושה פפריקה מתוקה במיכל שופרסל

1 כפית מלח גס שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1/4 כוס שמן זית פרמיום שופרסל

6 גבעולי קורנית שופרסל 

מיץ מלימון שלם

להגשה ולצילחות:

1 לחם אותנטי כפרי שופרסל

5 כפות זעתר בשקית שופרסל

5 עגבניות קצוצות

3 שיני שום קצוצות

1 כוס פטרוזיליה שופרסל קצוצה

שמן זית פרמיום שופרסל

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד את כל מרכיבי המרינדה.
  2. מכניסים את העוף לקערת המרינדה ועוטפים מכל הצדדים.
  3. פורסים 2 ניירות כפולים של רדיד אלומיניום, מניחים בצורת פלוס ובמרכז.
  4. מעבירים את העוף עם המרינדה אל הרדיד ועוטפים מכל הצדדים.
  5. לאחר העיטוף עוטפים בעוד רדיד.
  6. מכניסים אל "בור" שיוצרים בתוך גחלים לוהטות לשעה עד שעה וחצי (ואפשר גם לשכוח אותו עד שעתיים וחצי) .
  7. להגשה פורסים את פרוסות הלחם ומרפדים מגש עגול.
  8. מערבבים עגבניות עם שום וזעתר ומפזרים על הלחם, מניחים את העוף במרכז, מפזרים פטרוזיליה ושמן זית.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס