דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מוסקה כשרה לפסח

תמונה גרסת הדפסה

מוסקה חצילים ובשר בתנור

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 8-6

אביזרים:

  • תבנית בינונית לאפייה

 

מצרכים:

  • 1 קילו בשר צוואר חלק טרי אנגוס שופרסל - טחון
  • 2 חצילים גדולים - אפויים/מטוגנים ופרוסים לפרוסות
  • 5 עגבניות - פרוסות
  • 1 בצל - קצוץ
  • 1 כפית מלח שולחן דק שופרסל - לרוטב
  • 1 כפית מלח שולחן דק שופרסל - לבשר
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל – לרוטב
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל - לבשר
  • 1 כף פפריקה מתוקה שופרסל
  • 4 כפות רסק עגבניות שופרסל
  • 1/2 כוס שמן זית פרימיום שופרסל
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית אורגנו יבש שופרסל
  • 1 כף בהרט שופרסל

לציפוי:

  • 1 כוס מים
  • 4 כפות שמן קנולה לא מזוכך שופרסל
  • 1 כפית מלח שולחן דק שופרסל
  • 3 כפות קמח תפוחי אדמה שופרסל
  • 3 ביצים שופרסל – טרופות

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת מניחים את הבצל הקצוץ עם הבשר ומטגנים במשך 5 דקות.
  2. מוסיפים את המלח, הפלפל והבהרט, מערבבים ומסירים מן האש.
  3. בקערית מערבבים את חצי כוס המים עם רסק העגבניות, שמן הזית והתבלינים.
  4. בתבנית מסדרים בשכבות את החציל, הבשר ופרוסות העגבנייה.
  5. חוזרים על הפעולה ומסיימים בחציל.
  6. בסיר קטן מחממים מים.
  7. מוסיפים את המלח ושמן הקנולה ומרתיחים.
  8. מסירים מן האש וטורפים לתוך הסיר את קמח תפוחי האדמה.
  9. לתוך המסה טורפים באיטיות את הביצים הטרופות עד ליצירת רביכה.
  10. מפזרים את הרביכה מעל המוסקה.
  11. אופים בתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

קרם הגנה נגד חום

משתמשת בפן, מחליק, מסלסל? זה הטיפ בשבילך

המכשירים החשמליים שעוזרים לנו כל כך הרבה בסידור ועיצוב השיער שלנו גם עלולים לפגוע בו, בעיקר בגלל החום שלהם. אבל אל דאגה, מריחת קרם ייעודי לפני השימוש מונעת את הנזקים.