המבורגר ביתי מושחת - שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מגדל המבורגר מושחת

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4 מנות

אביזרים: 

קערת ערבוב

מחבת

תבנית אפייה

נייר אפייה

 

החומרים:

ללחמניות: 

חצי ק"ג קמח לבן מנופה זיפר

כפית שמרים יבשים

כפית מלח דק שופרסל

כפית סוכר שופרסל

1/2 כפית אבקת אפיה

ביצה

מעט חלב או מים

 

לרוטב ברבקיו:

רוטב ברביקיו שופרסל

בצל סגול גדול קצוץ

5 שיני שום קצוצות

2 פלפל צ'ילי קצוצים

1/2 כוס מייפל פרמיום שופרסל

50 מ"ל שמן קנולה

150 מ"ל מים

כף סוכר לבן

מלח דק שופרסל

פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

טבסקו

 

לרוטב גבינה כחולה:

500 מ"ל שמנת עמידה38% שופרסל

200 גרם גבינה כחולה

100 גרם מוצרלה

ענף רוזמרין

2 עלי מרווה

2 שיני שום מעוכות

30 מ"ל שמן זית פרמיום שופרסל

מלח דק שופרסל

פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

להמבורגר:

1 ק"ג בשר אנטריקוט טחון עם שומן

מלח

כוס סודה לשתיה (נוזל)

 

תוספות:

טבעות בצל סגול

פרוסות עגבניה

פרוסות מלפפון חמוץ

חסה

מיונז אמיתי שופרסל

ביצת עין

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים לחמניה: מכניסים את כל החומרים למעט המים לקערת המיקסר עם וו לישה ומפעילים על מהירות נמוכה.
  2. לאחר שכל החומרים היבשים התערבבו מוזגים בשלבים את הנוזלים (חלב או מים) ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
  3. בסיום הלישה מכדררים את הבצק.
  4. מעבירים לקערה מקומחת.
  5. מכסים עם מגבת ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כ-30 דקות).
  6. מחלקים את הבצק למנות שוות (4 -5) ומכדררים לצורת לחמניה שטוחה.
  7. מסדרים בתבנית עם נייר אפייה, מכסים עם מגבת ומתפיחים שוב עד שהבצק מכפיל את נפחו (כ-30 דקות).
  8. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים עד להשחמה (ניתן למרוח ביצה ולפזר סומסום).
  9. מוציאים מהתנור ומקררים על רשת.
  10. מכינים את הקציצה: מחממים מחבת עמוקה עם שמן.
  11. מוסיפים בצל, שום ופלפל ומטגנים קלות עד לריכוך.
  12. לאחר כ-5 דקות מכניסים למחבת רוטב ברביקיו, מייפל, סוכר, פלפל שחור גרוס, סוכר ומים ומבשלים עד לצימצום.
  13. לאחר צימצום הרוטב טועמים ומתבלים בהתאם לצורך.
  14. מכינים רוטב גבינה כחולה: מחממים קלחת על להבה בינונית ומטגנים שמן זית, רוזמרין, מרווה ושום ומאדים כדקה.
  15. לאחר כדקה מוסיפים את כל החומרים למעט המוצרלה ומבשלים עד לקבלת רוטב חלק ואחיד.
  16. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את המוצרלה ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב אחיד, חלק וסמיך.
  17. מכינים את ההמבורגר: בתוך קערה גדולה מערבבים את  הבשר, המלח והפלפל ולשים ביד לקבלת תערובת אחידה ודביקה (לישה קצרה).
  18. מוסיפים את הסודה לשתיה ומערבבים עד שהנוזל נטמע בתערובת ומתקבלת עיסה אוורירית.
  19. יוצרים המבורגרים בגודל הרצוי (ביד או ברינג) ומניחים בצד.
  20. מחממים מחבת כבדה ומטגנים משני הצדדים למידת העשייה הרצויה.
  21. מרכיבים: פורסים את הלחמניה.
  22. על החלק התחתון מורחים מיונז ומסדרים ירקות.
  23. מניחים את קציצת ההמבורגר הראשונה ומוזגים עליה את רוטב הברביקיו, הגבינה הכחולה וביצת העין.
  24. כך חוזר חלילה עם קציצת ההמבורגר השניה, רוטב הברביקיו, הגבינה הכחולה וביצת העין וסוגרים עם החלק הנוסף של הלחמניה.

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס