דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפינס שוקולד לבן ואוכמניות

מתכון למאפינס אוכמניות ושוקולד לבן

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: 12

אביזרים:

12 מנז'טים גדולים קשיחים או תבנית שקעים

 

מצרכים:

1/2 כוס קמח תופח שופרסל

100 גרם חמאה הולנדית שופרסל - מומסת

1/2 כפית מלח שולחת מעולה שופרסל

1 כוס סוכר לבן שופרסל

2 ביצים שופרסל - בטמפרטורת החדר

1 כפית תמצית וניל שופרסל

1/2 כוס חלב שופרסל

1 חבילת שוקולד לבן שוויצרי שופרסל

2 כוסות אוכמניות מוקפאות שופרסל

 

לציפוי הפירורים:

4 כפות סוכר חום דמררה שופרסל

2 כפות קמח חיטה לבן בהיר שופרסל

1+1/2 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל

1/2 כפית קינמון טחון שופרסל

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור מראש לחום של 170 מעלות.

 

לציפוי הפירורים:

  1. בקערית מערבבים את הסוכר החום, הקמח הלבן, שמן הקנולה והקינמון בעזרת מזלג עד לקבלת פירורים.
  2. בקערה נפרדת מקציפים את החמאה עם הסוכר ובהדרגה מוסיפים את הביצים, הווניל והחלב.
  3. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים לכדי עיסה אחידה.
  4. מוסיפים את האוכמניות הקפואות ומערבבים (משאירים רבע כוס אוכמניות לעיטור).
  5. חותכים את השוקולד הלבן לחתיכות קטנות.
  6. בתבנית שקעים מניחים חצי מכמות הבלילה, מפזרים חתיכות שוקולד לבן ומכסים בעוד בלילה (השקע אמור להיות מלא בכמות של 3/4 מנפחו).
  7. מפזרים מעל כל מאפין פירורים ומעט אוכמניות.
  8. חוזרים על הפעולה עם כל המסה.
  9. אופים בחום של 170 מעלות במשך כ-25 דקות עד שהמאפה מתייצב (ניתן לבדוק בעזרת קיסם).

 

בתאבון!

לא כדאי לפספס

פילינג

גם לכפות הידיים

כדי לשמור על כפות ידיים מטופחות מומלץ לעשות להן פילינג פעם בשבוע. את הפילינג כדאי לעשות לפני שאת הולכת לישון ואחריו למרוח על הידיים קרם עשיר או אפילו את המסכה שאת משתמשת בה לפנים.