דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפינס בננה ושיבולת שועל

מתכון למאפינס בננה ושיבולת שועל בריא

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 12

אביזרים:

תבנית למאפינס עם 12 שקעים עטרות (מנז'טים) מנייר

 

חומרים:

2 בננות בשלות

150 גרם קמח רגיל שופרסל

50 גרם קמח מלא שופרסל

100 גרם שיבולת שועל לדייסה שופרסל

100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום גרין

1.5 כפיות אבקת אפייה שופרסל

כפית סודה לשתייה שופרסל

1 ביצה 60 גרם

שמן זית שופרסל

100 גרם אגוזי מלך שופרסל

1/4 כפית מלח שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו). טורפים את הביצה וקוצצים בצורה גסה את כל האגוזים - למעט 12 שלמים שישמשו לקישוט.
  2. בקערה, מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, שיבולת שועל, סוכר חום, סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח ואת אגוזי המלך הקצוצים.
  3. בקערה שנייה מועכים את הבננות לעיסה בעזרת מזלג, מוסיפים אליהן את שמן הזית והביצה הטרופה ומערבבים היטב.
  4. בעזרת כף עץ משלבים בין שתי התערובות רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (אם מערבבים יותר מדי המאפינס יוצאים פחות מוצלחים).
  5. שמים עטרת נייר בכל אחד מהשקעים בתבנית המאפינס.
  6. בעזרת כף ממלאים את השקעים בתבנית בתערובת המאפינס. אופים כ-20-30 דקות, או עד שמזלג המוכנס למרכז אחד המאפינס יוצא נקי.
  7. מוציאים מהתנור ונותנים למאפינס להתקרר מעט לפני שאוכלים.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס