

מתכון לבצק פילו במילוי גבינות וירקות
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 40 דקות
- מספר מנות: 12
אביזרים:
- תבנית שקעים (רצוי קשיחה)
- מספריים
מצרכים:
- 1 חבילת עלי פילו (שהופשרה לילה במקרר)
- 1 בקבוק תרסיס שמן בטעם חמאה שופרסל
- 1 חבילת גבינת גאודה מעושנת שופרסל (200 גרם)
- 200 גרם גבינת פטה
- 1 גמבה קטנה
- 1/2 כוס גרגירי תירס מוקפאים שופרסל
- 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
- 1 כפית אורגנו יבש במיכל שופרסל
- 1 כף גדושה קמח תופח שופרסל
- 1 בצל קטן
- 2 ביצים שופרסל
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל.
- מגרדים את גבינת הגאודה.
- קוצצים את הגמבה.
- בקערה גדולה מערבבים את גבינת הגאודה המגוררת, הפטה, הגמבה הקצוצה, גרגירי התירס, הביצים, הקמח התופח והבצל הקצוץ.
- מתבלים במלח ובאורגנו ומערבבים.
- חותכים עת עלי הפילו לריבועים בגודל זהה.
- על משטח עבודה משמנים שכבה אחת של ריבועי עלי פילו ועליה מניחים שכבה נוספת של ריבועי עלי פילו.
- חוזרים על הפעולה 3 פעמים.
- משמנים בעזרת תרסיס שמן החמאה את תבנית השקעים.
- מניחים את קוביות עלי הפילו בתבנית שקעים.
- ממלאים כל שקע במלית.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות.
בתאבון!