דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפים אישיים של ירקות וגבינה

מתכון לבצק פילו במילוי גבינות וירקות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: 12

אביזרים:

תבנית שקעים (רצוי קשיחה)

מספריים

 

מצרכים:

1 חבילת עלי פילו (שהופשרה לילה במקרר)

1 בקבוק תרסיס שמן בטעם חמאה שופרסל

1 חבילת גבינת גאודה מעושנת שופרסל (200 גרם)

200 גרם גבינת פטה

1 גמבה קטנה

1/2 כוס גרגירי תירס מוקפאים שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית אורגנו יבש במיכל שופרסל

1 כף גדושה קמח תופח שופרסל

1 בצל קטן

2 ביצים שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל.
  2. מגרדים את גבינת הגאודה.
  3. קוצצים את הגמבה.
  4. בקערה גדולה מערבבים את גבינת הגאודה המגוררת, הפטה, הגמבה הקצוצה, גרגירי התירס, הביצים, הקמח התופח והבצל הקצוץ.
  5. מתבלים במלח ובאורגנו ומערבבים.
  6. חותכים עת עלי הפילו לריבועים בגודל זהה.
  7. על משטח עבודה משמנים שכבה אחת של ריבועי עלי פילו ועליה מניחים שכבה נוספת של ריבועי עלי פילו.
  8. חוזרים על הפעולה 3 פעמים.
  9. משמנים בעזרת תרסיס שמן החמאה את תבנית השקעים.
  10. מניחים את קוביות עלי הפילו בתבנית שקעים.
  11. ממלאים כל שקע במלית.
  12. אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס