מתכון מאפה פילו יווני עם גבינות ובצל - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפה שכבות פילו, גבינות ובצל בסגנון יווני

תמונה גרסת הדפסה

מתכון מאפה פילו יווני עם גבינות ובצל

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 8

אביזרים:

קערת ערבוב

מטרפה

מחבת

כף עץ

תבנית אפייה בינונית מלבנית גבוהה

מצרכים:

4 כפות שמן זית שופרסל

2 בצלים לבנים קצוצים

2 בצלים סגולים קצוצים

1 כפית מלח שופרסל

2 גביעי יוגורט שופרסל

200 גרם גבינת גאודה מגוררת

5 ביצים L שופרסל

 

להרכבה:

1/4 כוס שמן זית פרמיום שופרסל

1 חבילת פילו שהופשר לילה במקרר

100 גרם פרמזן מגורר

 

להגשה:

1 גביע יוגורט שופרסל

3 כפות שמן זית שופרסל

3 כפות עירית קצוצה

1/2 כפית מלח שופרסל

1/2 כפית צ'ילי כתוש שופרסל

אופן ההכנה:

במחבת רחבה מחממים שמן זית, בצלים, מלח ופלפל.

מטגנים כ- 7 דקות עד להשחמה ומסירים מהאש לקערה.

מוסיפים יוגורט, גאודה וביצים ומערבבים.

משמנים תבנית.

מברישים  עלה בשמן זית שמן ומועכים את העלה, מניחים בתבנית וחוזרים על הפעולה עד שיש שכבת עלים מעוכים בתבנית. מעבירים את התערובת וחוזרים על הפעולה שנית לפי כמות המסה.

מניחים מעל הכל עלה פרוס משומן בשמן זית ומפזרים פרמזן.

אופים בחום של 200 מעלות כ- 25 דקות.

מצננים מעט וחותכים למנות אישיות.

מערבבים את היוגורט עם העירית, שמן הזית, המלח והצ'ילי ומגישים ליד.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס