מתכון למאפה קובנה עם פטריות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפה קובנה עם פטריות

תמונה גרסת הדפסה

איך מכינים קובנה - מתכון לקובנה תימנית עם פטריות

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: שעתיים
  • מספר מנות: 4-5 מנות

מצרכים:

לבצק:

1 קילו קמח חיטה לבן בהיר שופרסל

2 כפות שמרים יבשים

3/4 כוס שמן קנולה מזוכך שופרסל

1/4 כוס סוכר לבן שופרסל

1 כף שטוחה מלח שולחן מעולה שופרסל

2+1/2 כוסות מים

למריחה:

1 מיכל רוטב שמנת פטריות

2 כוסות פטריות טריות שמפיניון קצוצות

להגשה:

סחוג ירוק וסחוג אדום

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה רצוי מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, השמרים והסוכר.
  2. יוצרים גומה ובתוכה מניחים את שמן הקנולה, המלח והמים.
  3. לשים עד לקבלת בצק אחיד.
  4. משאירים בקערה משומנת ומכוסה להתפחה של 40 דקות.
  5. לאחר 40 דקות מחלקים את הבצק לשני חלקים.
  6. על משטח מקומח, מרדדים כל חלק לעלה בעובי 2 סנטימטר ומורחים רוטב שמנת על כל העלה.
  7. מפזרים פטריות ומגלגלים לרולדה
  8. חותכים לחתיכות באורך של כ-7 סנטימטר.
  9. משמנים היטב סיר קובנה ומניחים את חתיכות הבצק כאשר החלק החתוך מופנה כלפי מעלה.
  10. מתפיחים שוב במשך חצי שעה.
  11. לאחר חצי שעה, אופים מכוסה במשך כ-35 דקות בחום של 170 מעלות.
  12. לאחר 35 דקות מסירים את הכיסוי ואופים במשך 10 דקות נוספות.

הצעת הגשה: מומלץ להגיש לצד עגבניות מרוסקות, זיתים וביצים קשות.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס