

איך מכינים קובנה - מתכון לקובנה תימנית עם פטריות
- דרגת קושי: בינוני
- זמן הכנה: שעתיים
- מספר מנות: 4-5 מנות
מצרכים:
לבצק:
1 קילו קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס שמן קנולה מזוכך שופרסל
1/4 כוס סוכר לבן שופרסל
1 כף שטוחה מלח שולחן מעולה שופרסל
2+1/2 כוסות מים
למריחה:
1 מיכל רוטב שמנת פטריות
2 כוסות פטריות טריות שמפיניון קצוצות
להגשה:
סחוג ירוק וסחוג אדום
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה רצוי מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, השמרים והסוכר.
- יוצרים גומה ובתוכה מניחים את שמן הקנולה, המלח והמים.
- לשים עד לקבלת בצק אחיד.
- משאירים בקערה משומנת ומכוסה להתפחה של 40 דקות.
- לאחר 40 דקות מחלקים את הבצק לשני חלקים.
- על משטח מקומח, מרדדים כל חלק לעלה בעובי 2 סנטימטר ומורחים רוטב שמנת על כל העלה.
- מפזרים פטריות ומגלגלים לרולדה
- חותכים לחתיכות באורך של כ-7 סנטימטר.
- משמנים היטב סיר קובנה ומניחים את חתיכות הבצק כאשר החלק החתוך מופנה כלפי מעלה.
- מתפיחים שוב במשך חצי שעה.
- לאחר חצי שעה, אופים מכוסה במשך כ-35 דקות בחום של 170 מעלות.
- לאחר 35 דקות מסירים את הכיסוי ואופים במשך 10 דקות נוספות.
הצעת הגשה: מומלץ להגיש לצד עגבניות מרוסקות, זיתים וביצים קשות.