דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפה משמש צרפתי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפה משמש צרפתי מבצק עלים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: 8

חומרים:

  • 1 חבילת בצק עלים שופרסל
  • 1 קופסה של משמשים משומרים חצויים שופרסל
  • רבע כוס מעדן בטעם משמש שופרסל
  • שקית סוכר וניל שופרסל
  • 100 גרם ריקוטה

להגשה:

  • אבקת סוכר שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. מפשירים במקרר את בצק העלים וחותכים לקוביות בגודל 10X10 ס"מ
  2. מסננים את המשמשים ומניחים אותם על נייר סופג
  3. מערבבים ריקוטה עם אבקת סוכר וניל וריבת המשמש
  4. מקפלים כל ריבוע לחצי (לא מצמידים את חצאי הבצק) חותכים משני צידי המשולש ופותחים את הריבוע, לוקחים כל קצה אלכסוני לצד הנגדי ומצמידים – מתקבל מעין ריבוע עם גבולות, מניחים בכל ריבוע כפית גדושה מהמלית וחצי משמש משומר (הצד החצוי כלפי פנים).
  5. אופים בתנור בחומר מראש ל 180 מעלות כ 25 דקות עד שהבצק משחים.
  6. מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

אל תהיי במתח

טיפ למי שנוהגת לאסוף את השיער

קוקו מתוח אולי נראה מסודר ויפה, אבל זה מחליש את השיער ועלול לגרום לתלישה. לכן, מומלץ לאסוף את השיער באמצעות גומיית בד רכה ולא למשוך אותו יתר על המידה.