מתכון למאפה מדליק של בשר טחון ותפוחי אדמה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפה מדליק של בשר ותפוחי אדמה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפה מדליק של בשר טחון ותפוחי אדמה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

  • תבנית עגולה בקוטר 26
  • נייר אפייה
  • מנדולינה
  • קערה

 

מצרכים:

  • 5 תפוחי אדמה גורמה שופרסל
  • 600 גרם בשר צוואר טרי מוכשר אנגוס שופרסל - טחון
  • 1 בצל - גדול קצוץ
  • 1 כף שום גבישי שופרסל
  • 1 כף כמון טחון במיכל שופרסל
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

לרוטב:

  • 1 צנצנת רוטב עגבניות עם שום ואורגנו גרין שופרסל
  • 1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל
  • 1 כף פפריקה מתוקה במיכל שופרסל
  • 1 כף שום גבישי שופרסל
  • 1/4 כוס מים

 

אופן ההכנה:

לתפוחי האדמה:

  1. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות.
  2. משרים את פרוסות תפוחי האדמה במים רותחים.

לבשר:

  1. בקערה מניחים את כל מרכיבי הבשר ומערבבים.
  2. מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.
  3. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה סביב התבנית.
  4. מניחים חלק ממלית הבשר.
  5. סוגרים עם פרוסות תפוחי אדמה נוספות.
  6. חוזרים על התהליך כך שנוצרת ספירלה של שכבות בשר ושכבות פרוסות תפוחי אדמה.
  7. בקערה מניחים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים.
  8. שופכים בעדינות ובעזרת כף את הרוטב מעל הספירלה.
  9. מעבירים לתנור לאפייה בחום של 170 מעלות למשך כ-35 דקות או עד שהמאפה מזהיב.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס