מתכון ללילות ביירות | קינוח מסורתי קסום - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לילות ביירות - קינוח מסורתי קסום

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ליאלי ביירות - עוגת סולת ופודינג

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: 8-10

אביזרים:

  • תבנית בינונית או כלי הגשה אישיים שקופים
  • מיקסר
  • סיר
  • כף עץ
  • מצקת קטנה

 

מצרכים:

לשכבת העוגה הראשונה:

  • 1 כוס סולת חיטה שופרסל
  • 2+1/2 כוסות חלב שופרסל
  • 1+1/2 כוסות מים
  • 3 כפות סוכר שופרסל
  • 4 גרגירי מסתיקא - כתושים
  • 1 כפית מי ורדים
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% שופרסל

לחלקה השני של העוגה:

  • 2 מיכלי שמנת עמידה לקצפת 38% שופרסל
  • 1 פודינג בטעם וניל שופרסל
  • 1 כוס חלב שופרסל

לסירופ:

  • 1+1/2 כוסות סוכר
  • 1+1/4 כוסות מים
  • 1 כפית מי ורדים
  • 3 כפות מיץ לימון שופרסל
  • 1 כפית קליפת לימון - מגוררת

לציפוי:

  • 100 גרם פיסטוק - טחון

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר מבשלים את כל מרכיבי הסירופ לכדי סירופ סמיך ומסירים מן האש.
  2. בסיר עמוק מבשלים יחדיו את החלב, המים, השמנת המתוקה, הסוכר והסולת, תוך כדי ערבוב רצוף.
  3. כאשר המסה מתחילה להסמיך מוסיפים את מי הוורדים ואת גרגירי המסתיקא.
  4. מסירים מן האש ומסדרים בתבנית בינונית משומנת מעט או בכלים אישיים.
  5. מכניסים לקירור למשך שעתיים.
  6. לאחר שעתיים מוציאים את השכבה הראשונה של העוגה מקירור.
  7. מקציפים את מרכיבי חלקה השני של העוגה ומסדרים מעל השכבה הראשונה.
  8. מפזרים מעל את הפיסטוק הטחון ואת הסירופ ומגישים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס