דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לחמניות פרח לראש השנה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון להכנת לחמניות פרח לראש השנה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 15 יחידות

אביזרים:

  • קערת לישה
  • תבנית אפייה
  • סכין

 

מצרכים:

לבצק:

  • 1 שקית קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סוכר לבן שופרסל
  • 2+1/2 כוסות מים - פושרים
  • 1/2 כוס שמן קנולה מזוכך שופרסל
  • 1 כף מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1 כוס חמוציות מיובשות שופרסל

לציפוי:

  • 1 ביצה שופרסל טרופה
  • 50 גרם שקדים מולבנים - פרוסים

לציפוי לאחר האפייה:

  • 4 כפות דבש טבעי שופרסל
  • 2 כפות מים - חמים

 

אופן ההכנה:

לבצק:

  1. בקערה גדולה מניחים את הקמח, עם השמרים והסוכר ומערבבים.
  2. יוצרים גומה ומניחים בתוכה את יתר המרכיבים.
  3. לשים עד לקבלת בצק גמיש.
  4. מכסים ומעבירים להתפחה של כשעה.
  5. על משטח מקומח מניחים את הבצק המותפח ומחלקים אותו לכדורים בגודל תפוז.
  6. מרדדים כל כדור ויוצרים ממנו רצועה.
  7. משטחים מעט בעזרת הידיים ויוצרים חתכים קטנים לאורך הרצועה.
  8. מגלגלים כל רצועה לצורת שבלול ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
  9. בקערה טורפים ביצה.
  10. מצפים את הלחמניות בביצה הטרופה ובשקדים.
  11. מתפיחים את הלחמניות במשך כ-25 דקות.
  12.  מעבירים את הלחמניות לאפייה בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות, או עד שהלחמניות מזהיבות.
  13. בקערה מניחים את הדבש והמים ומערבבים.
  14. כאשר הם חמות, מצפים את הלחמניות בדבש המהול במים.

בתיאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס