דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לחמניות ביס של תומר בלס

תמונה גרסת הדפסה

לחמניות ביס של תומר בלס

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 8 שעות
  • מספר מנות: 20

אביזרים:

קערת לישה/מיקסר עם וו לישה

תבנית אפייה

נייר אפייה

 

מצרכים:

3+1/2 כוסות קמח שמרים שופרסל

2 כוסות + 3 כפות קמח חיטה מלא מנופה שופרסל

1 כוס מינוס 4 כפות קמח שיפון מלא שופרסל

1+1/2 כפות מלח שולחן מעולה שופרסל

2 כוסות מים

1 כוס חלב שופרסל

1 כף סוכר לבן שופרסל

 

לציפוי:

1 שקית שומשום שופרסל

4 כפות מלח מטבח מעולה שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו לישה מניחים את שלושת הקמחים עם הסוכר והמים ולשים עד שהחומרים מתאחדים.
  2. מוסיפים את המלח ולשים במיקסר במשך כ-5-7 דקות עד שמתקבל בצק גמיש (במידה ולשים ביד יש ללוש בין 10-12 דקות).
  3. מניחים את הבצק לתפיחה ראשונה במשך כ-3-4 שעות.
  4. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-20 כדורים ומניחים למנוחה של מספר דקות.
  5. מתחילים לעצב את הכדורים לכדי לחמניות ארוכות/עגולות.
  6. מפזרים את השומשום ואת המלח הגס ומניחים את הלחמניות לתפוח בשנית במשך כ-2-3 שעות.
  7. מחממים תנור ל-220 מעלות ומניחים תבנית עם מים בתחתית.
  8. מורידים את החום ל-210 מעלות ומכניסים את הבצק לאפייה במשך כ-10 דקות.
  9. לאחר 10 הדקות, מוציאים את תבנית המים וממשיכים לאפות במשך כ-5 דקות נוספות (סך הכול אופים במשך כ-15 דקות בחום של 210 מעלות).
  10. מוציאים את התבנית ומסובבים אותה (כך שהצד שהיה קרוב לדלת התנור יהיה הצד שיכנס לעומק התנור).
  11. מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים במשך כ-5-10 דקות נוספות.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

קרם הגנה נגד חום

משתמשת בפן, מחליק, מסלסל? זה הטיפ בשבילך

המכשירים החשמליים שעוזרים לנו כל כך הרבה בסידור ועיצוב השיער שלנו גם עלולים לפגוע בו, בעיקר בגלל החום שלהם. אבל אל דאגה, מריחת קרם ייעודי לפני השימוש מונעת את הנזקים.