

מתכון קל ללחמניות בטטה
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: שעתיים וחצי
- מספר מנות: 8-10 מנות
אביזרים:
קערת לישה/מיקסר עם וו לישה
ניילון נצמד
תבנית אפייה
נייר אפייה
מברשת להברשת ביצים
מצרכים:
3+1/2 כוסות קמח חיטה לבן בהיר מנופה שופרסל
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר לבן שופרסל
1 בטטה גדולה - מבושלת ומרוסקת
1+1/2 כוסות מים - פושרים
3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
לציפוי
1 ביצה שופרסל
1 שקית גרעיני דלעת קלופים שופרסל
אופן ההכנה:
1 . במיקרוגל מבשלים את הבטטה עד שהיא רכה.
2 . מרסקים את הבטטה לכדי פירה.
3 . במיקסר עם וו לישה (או בקערה עמוקה) מניחים את הקמח עם הסוכר והשמרים ומערבבים.
4 . יוצרים גומה ובתוכה מניחים את הבטטה המרוסקת עם המים, שמן זית, המלח והפלפל השחור ולשים עד שמתקבל בצק גמיש ויחסית דביק (ניתן להוסיף מים במידת הצורך).
5 . בקערה משומנת מניחים את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה.
6 . לאחר כשעה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח, לשים מעט את הבצק ויוצרים 6 כדורים בגודל של תפוז.
7 . בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים במרווחים את כדורי הבצק.
8 . בקערית מניחים את הביצה וטורפים אותה.
9 . מצפים את כדורי הבצק בביצה הטרופה ומקשטים בגרעיני הדלעת.
10. מניחים את כדורי הבצק להתפחה נוספת במשך כחצי שעה.
11. לאחר חצי שעה, מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך כ-25 דקות.