מתכון קל ללחמניות בטטה - מגזין שופרסל.
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לחמניות בטטה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון קל ללחמניות בטטה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: שעתיים וחצי
  • מספר מנות: 8-10 מנות

אביזרים:

קערת לישה/מיקסר עם וו לישה
ניילון נצמד
תבנית אפייה
נייר אפייה
מברשת להברשת ביצים

 

מצרכים:

3+1/2 כוסות קמח חיטה לבן בהיר מנופה שופרסל
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר לבן שופרסל
1 בטטה גדולה - מבושלת ומרוסקת
1+1/2 כוסות מים - פושרים
3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

לציפוי

1 ביצה שופרסל
1 שקית גרעיני דלעת קלופים שופרסל

אופן ההכנה:

1 . במיקרוגל מבשלים את הבטטה עד שהיא רכה.
2 . מרסקים את הבטטה לכדי פירה.
3 . במיקסר עם וו לישה (או בקערה עמוקה) מניחים את הקמח עם הסוכר והשמרים ומערבבים.
4 . יוצרים גומה ובתוכה מניחים את הבטטה המרוסקת עם המים, שמן זית, המלח והפלפל השחור ולשים עד שמתקבל בצק גמיש ויחסית דביק (ניתן להוסיף מים במידת הצורך).
5 . בקערה משומנת מניחים את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה.
6 . לאחר כשעה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח, לשים מעט את הבצק ויוצרים 6 כדורים בגודל של תפוז.
7 . בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים במרווחים את כדורי הבצק.
8 . בקערית מניחים את הביצה וטורפים אותה.
9 . מצפים את כדורי הבצק בביצה הטרופה ומקשטים בגרעיני הדלעת.
10. מניחים את כדורי הבצק להתפחה נוספת במשך כחצי שעה.
11. לאחר חצי שעה, מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך כ-25 דקות.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס