דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לחמניות באן עם בורי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון להמבורגר דג בלחמניית באן מאודה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 190 דקות
  • מספר מנות: 5

אביזרים:

נייר אפייה

מחבת

סיר אידוי מבמבוק

 

מצרכים:

לבאן:

3.5 כוסות קמח פרימיום שופרסל

1+1/4 כוס מים חמימים

1 כף שמרים

1 כף חומץ שופרסל

1 כף אבקת אפייה שופרסל

1/4 כוס שמן קנולה לא מזוכך שופרסל

1/2 כפית מלח בישול גס שופרסל

3 כפות סוכר לבן שופרסל

 

לדג:

1 חבילת פילה בורי טרי שופרסל (2 חתיכות פילה בורי) - חתוך לרבעים

5 כפות שמן קנולה לא מזוכך שופרסל

 

לרוטב:

4 כפות רוטב צ'ילי מתוק שופרסל

1 כפית שום גבישי שופרסל

3 כפות רוטב סויה לבישול שופרסל

1/2 כפית מלח בישול גס שופרסל

1 כף חמאת בוטנים עם שברי בוטנים שופרסל

1/4 כוס מים

1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

להגשה:

1 כוס כוסברה שופרסל – קצוצה

 

אופן ההכנה:

לבאן:

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, השמרים ואבקת האפייה.
  2. יוצרים גומה ומוסיפים לתוך הגומה את השמן, המלח, החומץ והמים, לשים היטב עד שהבצק רך ואחיד. מעבירים לקערה משומנת קלות, עוטפים בניילון ומניחים במקום חמים להתפחה של שעתיים לפחות.
  3. לאחר שעתיים לשים שוב את הבצק ומחלקים לכדורים.
  4. לשים כל חלק ומכדררים לכדור עגול.
  5. חותכים נייר אפייה לריבועים ומניחים על כל ריבוע כדור בצק
  6. מתפיחים התפחה קצרה של עד 10 דקות ובזמן הזה מכינים את סיר האידוי.
  7. מרתיחים מים בסיר אידוי וכשהמים מבעבעים מנמיכים את האש.
  8. מניחים בסיר האידוי כמה לחמניות בכל פעם יחד עם ריבוע נייר האפייה שמתחת.
  9. מכסים את סיר האידוי ומאדים את הלחמניות בין 10 ל-12 דקות.
  10. מוציאים מהסיר ומעבירים לצינון על נייר אפייה.

 

אופן הכנת הדג והרוטב:

  1. במחבת מניחים את שמן הקנולה.
  2. חורצים מספר חריצים בפילה ומטגנים משני הצדדים עד שמתקבל מרקם קריספי.
  3. מוציאים את פילה הדג ומכניסים למחבת את מצרכי הרוטב, מערבבים ומסירים מהאש.
  4. פורסים לחמניית באן (לא לכל אורכה), מורחים מן הרוטב, מכניסים את פילה הדג וכוסברה טרייה ומגישים.

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

והרי הודעה: מותר להשתמש בקונדישנר!

בניגוד לשמועות, זה לגמרי בסדר להשתמש במרכך

רק לא למרוח אותו על השורשים של השיער ובטח שלא על הקרקפת. ההמלצה היא להתחיל מהנחה על הקצוות ולטפס עם החומר כלפי מעלה עד 2-3 ס"מ לפני השורשים.