

מתכון ללחם כפרי מקמח שיפון מלא
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 20 שעות כולל התפחה
- מספר מנות: 18 מנות
אביזרים:
- קערת לישה/מיקסר עם וו לישה
- תבנית אפייה
- נייר אפייה
מצרכים:
- 1+3/4 כוסות קמח שיפון מלא שופרסל
- 1 כוס פחות כף וחצי קמח לבן בהיר מנופה שופרסל
- 250 גרם מחמצת
- 1 כף מלח שולחן מעולה שופרסל - שטוחה
- 1+1/4 כוסות מים
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו לישה מניחים את שני הקמחים עם המחמצת והמים ולשים עד שהחומרים מתאחדים.
- מוסיפים את המלח ולשים במיקסר במשך כ-3 עד 5 דקות עד לאיחוד החומרים (במידה ולשים ביד יש ללוש בין 7 ל-10 דקות).
- מניחים את הבצק לתפיחה ראשונה בקערה מכוסה למשך כ-7-10 שעות.
- לאחר ההתפחה הראשונה, מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, לשים לכדי צורת כדור ומניחים בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.
- מניחים לבצק לתפוח תפיחה שנייה במשך כ-4-6 שעות.
- לאחר ההתפחה השנייה, מקמחים את הבצק וחורצים, בעזרת סכין, שני חריצים לאורך ושני חריצים לרוחב.
- מחממים תנור ל- 220 מעלות ומניחים תבנית עם מים בתחתית.
- מורידים את החום ל-210 מעלות ומכניסים את הבצק לאפייה במשך כ-10 דקות.
- לאחר 10 הדקות, מוציאים את תבנית המים וממשיכים לאפות במשך כ-15 דקות נוספות (סך הכול אופים במשך כ-25 דקות בחום של 210 מעלות).
- לאחר 15 דקות, מוציאים את התבנית ומסובבים אותה (כך שהצד שהיה קרוב לדלת התנור יהיה הצד שיכנס לעומק התנור).
- מורידים את המעלות ל-180 וממשיכים לאפות במשך כ-25 דקות נוספות.
- לאחר 25 דקות, מורידים את החום ל-150 מעלות וממשכים לאפות במשך כ-30-40 דקות נוספות.