דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לחם שיפון כפרי של תומר בלס

תמונה גרסת הדפסה

לחם שיפון כפרי של תומר בלס

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 שעות כולל התפחה
  • מספר מנות: 18 מנות

אביזרים:

קערת לישה/מיקסר עם וו לישה

תבנית אפייה

נייר אפייה

 

מצרכים:

1+3/4 כוסות קמח שיפון מלא שופרסל

1 כוס פחות כף וחצי קמח לבן בהיר מנופה שופרסל

250 גרם מחמצת

1 כף מלח שולחן מעולה שופרסל - שטוחה

1+1/4 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו לישה מניחים את שני הקמחים עם המחמצת והמים ולשים עד שהחומרים מתאחדים.
  2. מוסיפים את המלח ולשים במיקסר במשך כ-3 עד 5 דקות עד לאיחוד החומרים (במידה ולשים ביד יש ללוש בין 7 ל-10 דקות).
  3. מניחים את הבצק לתפיחה ראשונה בקערה מכוסה למשך כ-7-10 שעות.
  4. לאחר ההתפחה הראשונה, מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, לשים לכדי צורת כדור ומניחים בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.
  5. מניחים לבצק לתפוח תפיחה שנייה במשך כ-4-6 שעות.
  6. לאחר ההתפחה השנייה, מקמחים את הבצק וחורצים, בעזרת סכין, שני חריצים לאורך ושני חריצים לרוחב.
  7. מחממים תנור ל- 220 מעלות ומניחים תבנית עם מים בתחתית.
  8. מורידים את החום ל-210 מעלות ומכניסים את הבצק לאפייה במשך כ-10 דקות.
  9. לאחר 10 הדקות, מוציאים את תבנית המים וממשיכים לאפות במשך כ-15 דקות נוספות (סך הכול אופים במשך כ-25 דקות בחום של 210 מעלות).
  10. לאחר 15 דקות, מוציאים את התבנית ומסובבים אותה (כך שהצד שהיה קרוב לדלת התנור יהיה הצד שיכנס לעומק התנור).
  11. מורידים את המעלות ל-180 וממשיכים לאפות במשך כ-25 דקות נוספות.
  12. לאחר 25 דקות, מורידים את החום ל-150 מעלות וממשכים לאפות במשך כ-30-40 דקות נוספות.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס