דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לחם מחמצת שאור של תומר בלס

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ללחם מחמצת שאור של תומר לחמים בלס

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 12 שעות
  • מספר מנות: 2 לחמים

אביזרים:

למחמצת:

  • צנצנת זכוכית/כלי קיבול עם מכסה מפלסטיק

ללחם:

  • קערת לישה/מיקסר עם וו לישה
  • תבנית אפייה
  • נייר אפייה
  • קערת התפחה

 

מצרכים:

למחמצת:

  • 1 כוס קמח חיטה מלא בהיר מנופה שופרסל (ניתן להכין מכל סוג קמח)
  • 3/4 כוס מים

ללחם:

  • 3+1/2 כוסות קמח חיטה מלא מנופה שופרסל
  • 200 גרם מחמצת
  • 1 כף שטוחה מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 4 כפות גרעיני חמנייה קלופים שופרסל – לבצק
  • 4 כפות גרעיני חמנייה קלופים שופרסל – לתערובת הגרעינים
  • 4 כפות גרעיני דלעת קלופים שופרסל
  • 1 כף קצח
  • 1+3/4 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

למחמצת:

  1. בכלי מניחים את הקמח עם המים, מערבבים ומניחים למנוחה בטמפרטורת החדר (יש לוודא כי הטמפרטורה של החדר היא כ-20 מעלות).
  2. חוזרים על הפעולה עם הקמח והמים כל יום למשך חמישה ימים (לאחר היום השלישי התערובת צריכה להתחיל לתסוס בבועות קטנות ועדינות ועם ריח חמצמץ ובתולי).
  3. לאחר היום חמישי ניתן להתחיל לעבוד עם המחמצת.

* טיפ: במידה ולא עובדים עם המחמצת באופן יומיומי, יש לאחסן אותה במקרר (לאחר חמשת הימים הראשונים) ואחת לשבוע, מדי שבוע, "להאכיל" את המחמצת בקמח ומים.

ללחם:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח עם המחמצת והמים ולשים עד שהחומרים מתאחדים.
  2. מוסיפים את המלח ולשים במשך כ-5-7 דקות עד לקבלת בצק גמיש מאוד (במידה ולשים ביד יש ללוש בין 10-12 דקות).
  3. ממשיכים ללוש במהירות איטית (על מנת שלא לקרוע את הבצק) ומוסיפים את גרעיני החמנייה ולשים עד לאיחוד של הגרעינים עם הבצק (יש לשים לב כי הבצק רטוב, במידת הצורך ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים).
  4. בקערה מכוסה מניחים את הבצק לתפיחה ראשונה במשך כ-3-5 שעות.
  5. לאחר ההתפחה הראשונה, מניחים את הבצק על משטח מקומח, מחלקים לשני חלקים ומהם ומעצבים לכדי צורת כיכרות.
  6. בקערית מניחים את גרעיני החמנייה עם גרעיני הדלעת והקצח ומערבבים.
  7. מניחים את החלות על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.
  8. מצפים את כיכרות הלחם בתערובת הגרעינים והקצח ומתפיחים בשנית במשך כ-2-3 שעות.
  9. מחממים תנור ל-240 מעלות ומניחים תבנית עם מים בתחתית.
  10. מורידים את החום ל-220 מעלות ומכניסים את הבצק לאפייה במשך כ-10 דקות.
  11. לאחר 10 הדקות, מוציאים את תבנית המים וממשיכים לאפות במשך כ-15 דקות נוספות (סך הכול אופים במשך כ-25 דקות בחום של 220 מעלות).
  12. מוציאים את התבנית ומסובבים אותה (כך שהצד שהיה קרוב לדלת התנור יהיה הצד שיכנס לעומק התנור).
  13. מורידים את החום ל-170 מעלות ואופים במשך כ-25 דקות נוספות.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס