

מתכון ללחם פויקה
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 120 דקות
- מספר מנות: 6 דקות
אביזרים:
שקית זיפר גדולה
סיר פויקה בינוני
קרש לעבודה
קערת ערבוב
מצרכים:
1/2 קילו קמח לבן שופרסל
2 כפיות שמרים יבשים שופרסל
1 כף סוכר לבן שופרסל
כפית מלח דק שופרסל
4 כפות שמן זית פרמיום שופרסל
1/2 + 1 כוסות מים פושרים
4 כפות עלי טימין
3 שיני שום כתושות
1/2 כוס עלי בזיליקום חצויים
שמן זית פרמיום שופרסל לעיטוף הבצק
כפית מלח גס שופרסל
אופן ההכנה:
- בשקית זיפר מערבבים קמח סוכר ושמרים, מוסיפים מים ושמן ולשים מעט את החומרים בתוך השקית.
- משמנים קערה ומניחים בתוכה את הבצק העלים והשום, בעזרת כף עץ מערבבים.
- משמנים בנדיבות סיר פויקה בשמן זית ומעבירים את הבצק, עוטפים בשמן זית מעל ומפזרים מעט מלח גס.
- סוגרים את המכסה ומתפיחים כשעתיים.
- מעבירים את סיר הפויקה למדורה. רצוי לגחלים ולא אש חזקה ומכסים את הסיר בגחלים.
- אופים כ- 30 דקות תלוי בחום הגחלים ניתן לבדוק, מחלצים בזהירות את הלחם מהסיר ומניחים על רשת לצינון.