לחם מדורה בסיר פויקה
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לחם מדורה בסיר פויקה

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 6 דקות

אביזרים: 

שקית זיפר גדולה

סיר פויקה בינוני

קרש לעבודה

קערת ערבוב

מצרכים:

1/2 קילו קמח לבן שופרסל

2 כפיות שמרים יבשים שופרסל

1 כף סוכר לבן שופרסל

כפית מלח דק שופרסל

4  כפות שמן זית פרמיום שופרסל

1/2 + 1 כוסות מים פושרים

4 כפות עלי טימין

3 שיני שום כתושות

1/2 כוס עלי בזיליקום חצויים

שמן זית פרמיום שופרסל לעיטוף הבצק

כפית מלח גס שופרסל

אופן ההכנה:

  1. בשקית זיפר מערבבים קמח סוכר ושמרים, מוסיפים מים ושמן ולשים מעט את החומרים בתוך השקית.
  2. משמנים קערה ומניחים בתוכה את הבצק העלים והשום, בעזרת כף עץ מערבבים.
  3. משמנים בנדיבות סיר פויקה בשמן זית ומעבירים את הבצק, עוטפים בשמן זית מעל ומפזרים מעט מלח גס.
  4. סוגרים את המכסה ומתפיחים כשעתיים.
  5. מעבירים את סיר הפויקה למדורה. רצוי לגחלים ולא אש חזקה ומכסים את הסיר בגחלים.
  6. אופים כ- 30 דקות תלוי בחום הגחלים ניתן לבדוק, מחלצים בזהירות את הלחם מהסיר ומניחים על רשת לצינון.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס