לחם זיתים ובצל בקופסת שימורים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לחם זיתים ובצל בקופסת שימורים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לחם זיתים ובצל

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 4-6 לחמניות קטנות

אביזרים:

 4- 6 קופסאות שימורים ריקות של זיתים פתוחות משני הצדדים

תבנית אפייה

נייר אפייה

מיקסר עם וו לישה

פותחן קופסאות

מערוך

נייר אלומיניום

 

מצרכים:

1 קילו קמח שופרסל

2 כפות שמרים יבשים אינסטנט שופרסל

3 כפות סוכר לבן שופרסל

1 כפית מלח דק שופרסל

1/2 כוס שמן זית פרמיום שופרסל

2.5 כוסות מים

תרסיס שמן זית כתית

1 בצל גדול קצוץ מטוגן

1 קופסת זיתים מגולענים שופרסל

 

 

המלצת הגשה (לא טבעוני):

ממרח עגבניות מיובשות שופרסל

פסטו איטלקי עם פרמזן שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. מרוקנים את קופסת השימורים של הזיתים לקערה, שוטפים אותם ומועכים מעט בעזרת כף היד.
  2. במיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה ובתוכה מניחים את המלח, השמן והמים.
  3. לשים כ- 2 דקות, מוסיפים לבצק את הבצל המטוגן ואת הזיתים וממשיכים ללוש 4 דקות נוספות.
  4. מתפיחים בקערה משומנת ומכוסה כ- 45 דקות.
  5. לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לשני חלקים על משטח מקומח.
  6. מחלקים כל חצי לשלושה-ארבעה חלקים בהתאם לגודל הקופסא.
  7. מרדדים כל חלק מעט ומגלגלים.
  8. משמנים את קופסאות השימורים ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
  9. דוחסים אל הקופסא את הבצק כך ש- 2/3 מנפח הקופסא יהיה עם בצק ושליש  מגובה הקופסא יהיה פנוי.
  10. מתפיחים שוב כ-20 דקות.
  11. מרססים מעל תרסיס שמן זית ומכסים בנייר אלומיניום.
  12. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות ולאחר 20 דקות מסירים את נייר האלומיניום, משכיבים את הקופסאות על צידן ואופים עוד 10 דקות.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס