מתכון ללחוח תימני - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לחוח תימני

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ללחוח תימני

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: שעה
  • מספר מנות: 12-15

מצרכים

מחבת טפלון עם מכסה בקוטר שיכול לכסות אותה

500 גרם קמח

4 כוסות מים

1 כף שמרים יבשים

1 כף אבקת אפייה

1 כף מלח

3 כפות סוכר

 

להגשה (לא חובה)

עגבניות מרוסקות

פלפל חריף

ביצים קשות

 

אופן ההכנה:

 

  1. טורפים בקערה את כל המרכיבים בעזרת מטרפה לבלילה חלקה.
  2. משאירים את המסה לתפוח 30 דקות בקערה בטמפ' החדר.
  3. מחממים מחבת טפלון.
  4. מערבבים שוב את המסה ויוצקים למחבת החמה בעזרת מצקת את המסה למחבת .
  5. משטחים את המסה סביב המחבת בעזרת הזזת המחבת.
  6. כשמופיעות בועות מכסים את המחבת ל- 3 דקות נוספות .
  7. חוזרים על הפעולה עם שאר המסה ועורמים אותם בערימה.
  8. מגישים לצד עגבניות מרוסקות, פלפל חריף  וביצים קשות.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס