מתכון ללזניה בפחית שימורים - שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לזניה בפחית שימורים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ללזניה בפחית שימורים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 3 מנות

אביזרים:

מטרפה

מחבת

סיר

3 קופסאות שימורים מרוקנות

 

מצרכים:

לרוטב:

3 כפות שמן זית שופרסל פרמיום

כפית סילאן שופרסל

כפית מלח דק

כפית פלפל שחור גרוס

6 עגבניות שרי חתוכות לרבעים

4 עגבניות מגי חתוכות לקוביות

1 קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות

1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות

כף של רסק עגבניות

1 בצל סגול קצוץ

חצי גזר קטן רצוי סגול, קצוץ

5 שיני שום פרוס או כתוש

1 כרישה קצוצה

3-5 גבעולי טימין

5 עלי בזיליקום קצוצים

2 עלי מרווה קצוצים

1 כפית זעתר

1 פלפל חריף קצוץ

150 גרם פרמזן מגורר 

 

לבשמל:

חבילת עלי לזניה

חצי ליטר חלב שופרסל 

100 גרם חמאה

100 גר קמח לבן מנופה זיפר

קורט אגוז מוסקט מגורר

 

אופן ההכנה:

  1. להכנת רוטב העגבניות: במחבת מניחים שמן זית בצל, שום, גזר וכרישה תוך כדי ערבוב כ- 4 דקות עד השחמה. מוסיפים עגבניות טריות חתוכות לריבועים ללא הגרעינים, ועגבניות שרי חתוכות ל-4. מוסיפים את כל עשבי התיבול, מוסיפים עגבניות משימורים חתוכות לקוביות ואת העגבניות המרוסקות.
  2. מוסיפים כף רסק עגבניות וסילאן.
  3. מבשלים על להבה נמוכה עד לצמצום.
  4. מוסיפים מלח ופלפל, מצננים ומוסיפים פרמזן.
  5. להכנת הבשמל: בסיר מניחים חמאה וקמח, מערבבים בעזרת מטרפה ומוסיפים חלב בהדרגה. מוסיפים מוסקט.
  6. מבשלים את עלי הלזניה במים רותחים כחצי בישול עד שהם מתרככים.
  7. מסננים, מניחים על משטח וחותכים כל עלה לשלושה חלקים.
  8. מניחים פרוסת לזניה ומעט רוטב עגבניות ורוטב בשאמל. חוזרים על הפעולה עד גובה הפחית.
  9. מסיימים עם רוטב בשמל, סוגרים את הפחית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 17 דקות.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס