

מתכון ללזניה בפחית שימורים
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 60 דקות
- מספר מנות: 3 מנות
אביזרים:
מטרפה
מחבת
סיר
3 קופסאות שימורים מרוקנות
מצרכים:
לרוטב:
3 כפות שמן זית שופרסל פרמיום
כפית סילאן שופרסל
כפית מלח דק
כפית פלפל שחור גרוס
6 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
4 עגבניות מגי חתוכות לקוביות
1 קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות
כף של רסק עגבניות
1 בצל סגול קצוץ
חצי גזר קטן רצוי סגול, קצוץ
5 שיני שום פרוס או כתוש
1 כרישה קצוצה
3-5 גבעולי טימין
5 עלי בזיליקום קצוצים
2 עלי מרווה קצוצים
1 כפית זעתר
1 פלפל חריף קצוץ
150 גרם פרמזן מגורר
לבשמל:
חבילת עלי לזניה
חצי ליטר חלב שופרסל
100 גרם חמאה
100 גר קמח לבן מנופה זיפר
קורט אגוז מוסקט מגורר
אופן ההכנה:
- להכנת רוטב העגבניות: במחבת מניחים שמן זית בצל, שום, גזר וכרישה תוך כדי ערבוב כ- 4 דקות עד השחמה. מוסיפים עגבניות טריות חתוכות לריבועים ללא הגרעינים, ועגבניות שרי חתוכות ל-4. מוסיפים את כל עשבי התיבול, מוסיפים עגבניות משימורים חתוכות לקוביות ואת העגבניות המרוסקות.
- מוסיפים כף רסק עגבניות וסילאן.
- מבשלים על להבה נמוכה עד לצמצום.
- מוסיפים מלח ופלפל, מצננים ומוסיפים פרמזן.
- להכנת הבשמל: בסיר מניחים חמאה וקמח, מערבבים בעזרת מטרפה ומוסיפים חלב בהדרגה. מוסיפים מוסקט.
- מבשלים את עלי הלזניה במים רותחים כחצי בישול עד שהם מתרככים.
- מסננים, מניחים על משטח וחותכים כל עלה לשלושה חלקים.
- מניחים פרוסת לזניה ומעט רוטב עגבניות ורוטב בשאמל. חוזרים על הפעולה עד גובה הפחית.
- מסיימים עם רוטב בשמל, סוגרים את הפחית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 17 דקות.