מתכון: דג לברק מטוגן בציפוי ירוק | ונסה אביטן מאסטר שף - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לברק מטוגן בציפוי ירוק

תמונה גרסת הדפסה

מתכון שניצל דג פילה לברק בעשבי תיבול ובתוספת מאפה פריך

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 2 מנות

אביזרים:

מחבת

קערת ערבוב

בלנדר\ מעבד מזון

מיקסר להקצפה

תבנית אפייה

 

מצרכים:

לדג:

2 יחידות פילה לברק\ בס

1 כפית מלח דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

6 אגוזי קשיו

כפית גרעיני כוסברה

כפית גרעיני חרדל

כף כוסברה טרייה

3 כפות בזיליקום טרי

חצי כפית צ'ילי גרוס במיכל שופרסל

1 כפית מלח גס

שמן קנולה

1 ביצה L שופרסל טרופה

 

לטארט הקפרזה:

1/2 חבילת בצק עלים מרודד שופרסל

2 עגבניות פרוסה דק

200 גרם גבינת מוצרלה

1 כפית שום גבישי במיכל גדול שופרסל

תרסיס שמן זית כתית או שמן זית להברשה שופרסל

 

לקרם הפסטו:

1 ממרח פסטו ירוק שופרסל

3 כפות מסקרפונה

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים כל פילה לאורכו, ממליחים ומפלפלים כל יחידת פילה.
  2. טוחנים בבלנדר אגוזי קשיו, כפית גרעיני כוסברה, כפית גרעיני חרדל, כף כוסברה טריה, 1 כף בזיליקום טרי, חצי כפית פלפל אדום חריף, מלח גס וטוחנים עד שנוצרת אבקה.
  3. מחממים שמן קנולה חצי עמוק במחבת.
  4. טובלים את הפילה בביצה ולאחר מכן באבקה ומכניסים לטיגון 3 דקות מכל צד.
  5. לוקחים בצק עלים ויוצרים מלבן של 10 ס"מ אורך ו-4 ס"מ רוחב, יוצרים שכבות של פרוסת עגבנייה, שום גבישי ומעל מוצרלה, חוזרים על הפעולה עם 3 שכבות.
  6. משמנים בשמן זית ואופים 180 מעלות בין 15-20 דקות.
  7. בקערה מקציפים יחד את הפסטו והמסקרפונה לקרם.
  8. בצלחת מניחים אצבעות מוסר, ליד מוס מסקרפונה ופסטו, ליד את הטארט קפרזה ושמים את הפסטו מעל ומסביב.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס