דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לברק בתנור

מתכון לפילה לברק עם ירקות בתנור אידי ישראלוביץ'

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: 2

אביזרים:

תבנית אפייה

קערת ערבוב

 

מצרכים:

2 חבילות דג לברק שלם טרי שופרסל 

2 עלי דפנה שופרסל

4 גרגרי פלפל אנגלי שלם במיכל שופרסל

1/2 כוס פטרוזיליה שופרסל - קצוצה

1/2 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה

1/2 כוס ציר דגים / יין לבן

1 כף שמן זית פרימיום שופרסל – לשימון התבנית

1 כף שמן זית פרימיום שופרסל – לשימון הדגים

2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל – לתערובת הירקות

1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1/2 כף פפריקה חריפה במיכל שופרסל

 

לירקות:

1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1/2 כף פפריקה חריפה במיכל שופרסל

1 פלפל נהריה - חתוך לרצועות רחבות

1 פלפל ירוק חריף שלם

1 גזר - חתוך לרצועות רחבות

1 קישוא - חתוך לרצועות רחבות

1 פלפל אדום - חתוך לרצועות רחבות

4 שיני שום שופרסל

1 ענף סלרי שופרסל - קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. משמנים את תבניית האפייה בכף שמן זית.
  2. בתבנית המשומנת פורסים את כל הירקות מלבד הפלפל הירוק החריף ושיני השום.
  3. מוסיפים את חצי כפית המלח, חצי כפית הפלפל והפפריקה ומערבבים.
  4. בקערה מניחים את הדגים ומוסיפים את כף שמן הזית, חצי כפית המלח וחצי כפית הפלפל ומערבבים.
  5. מניחים את הדגים המשומנים והמתובלים על הירקות.
  6. מוספים את 2 כפות שמן הזית, את ציר הדגים (או היין הלבן) ומוסיפים בפינות את הפלפל האנגלי ואת עלי הדפנה.
  7. מניחים מעל הכל את הפלפל החריף ואת שיני השום.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-20 דקות.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס